Suomen Cupin puolivälierä HJK–Ilves lauantaina

HJK kohtaa lauantaina Suomen Cupin puolivälieräottelussa kotikentällä Ilveksen.

Katariina Kosola - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Suomen Cupissa päästään viikonloppuna vihdoin itse varsinaiseen cup-vaiheeseen, kun puolivälieräpelit käynnistyvät. HJK:n vastustajana on Ilves.

HJK voitti Suomen Cupin alkulohkossa KTP:n 16–0 ja PK-35:n 2–0. Kahden voiton myötä Klubi voitti oman lohkonsa. Ilves voitti omassa lohkossaan TPS:n maalein 3–0 ja kärsi 1–3-tappion Åland Unitedille, ja sijoittui alkulohkossaan toiseksi.

– Kyllä tässä innolla odotetaan lauantain matsia. Todella kiva päästä pelaamaan taas kilpailullinen peli, ja vielä omalle kotikentälle Bolt Arenalle, päävalmentaja Jonne Kunnas kertoo.

Viime kaudella HJK ja Ilves kohtasivat kahdesti Kansallisessa Liigassa. HJK voitti molemmat pelit yhdellä maalilla, Tampereella lukemin 2–1 ja Helsingissä 1–0.

– Ilves on varsinkin puolustamisen suhteen hyvin organisoitu joukkue. Joukkueen kokoonpano on muuttunut viime kaudesta, mutta tilalle on tullut uusia nuoria pelaajia. Ihan varmasti on tulossa kova peli, Kunnas ennakoi.

Suomen Cupissa alkaa puolivälierien myötä vaihe, jossa pelin henki on selvä: voitolla jatkoon, tappiolla pelit päättyvät.

– Kyllä tämä tuo taas oman hyvän lisänsä peliin. Meille kelpaa vain voitto ja sitä lähdetään hakemaan, Kunnas painottaa.

HJK:lla on edelleen hieman haastava tilanne pelaajiston suhteen, sillä sivussa on edelleen useampi pelaaja.

– Haasteita tosiaan vähän on, mutta saamme hyvän joukkueen jalkeille tähänkin peliin. Ja totta kai poissaolot sitten avaavat hyviä näyttöpaikkoja osalle pelaajista, päävalmentaja muistuttaa.

HJK on pelannut alkuvuoden aikana toistaiseksi kuusi peliä.

– Isossa kuvassa meidän talvi on sujunut hyvin. Tietyt periaatteet näkyvät yhä enemmän pelaamisessa. Hyökkäämisen eri vaiheet sujuvat tällä hetkellä suht hyvin. Puolustamisessa olemme ottaneet hyviä steppejä syvällä puolustamisessa, mutta esimerkiksi prässi on toiminut vähän vaihdellen. Ainakin sitä pitää pystyä nyt terävöittämään, päävalmentaja linjaa.

HJK ja Ilves kohtaavat lauantaina Bolt Arenalla kello 13.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä. HJK TV näyttää pelin suorana lähetyksenä. Voit seurata ottelua tästä.

Neljän viikon kuluttua alkavaan Kansallisen Liigan kauteen voit virittäytyä hankkimalla oman kausikorttisi! HJK:n Kansallisen Liigan kausikortit myydään 30 € hintaan HJK:n lippukaupasta.