Suomen Urheiluhierojaopisto HJK:n tukena mestaruusjahdissa 

Suomen Urheiluhierojaopisto ja HJK:n Kansallisen liigan joukkue laajentavat yhteistyötään tällä kaudella, mikä tuo merkittävän parannuksen urheilijoiden arkeen. 

Kerran viikossa Bolt Arenalle saapuu kaksi Suomen Urheiluhierojaopiston opiskelijaa, ja hierontapöydälle asettuu HJK:n naisten edustusjoukkueen pelaajia. Tämä on odotettu uudistus sopimukseen, joka on jatkunut jo useamman vuoden ajan. Aikaisempina vuosina HJK:n Kansallisen liigan joukkueen pelaajat ovat voineet käydä hieronnoissa Suomen Urheiluhierojaopistolla Pasilassa, mutta tällä kaudella Pasilan toimipisteen lisäksi käytössä on hierojat kerran viikossa omalla kotistadionilla Töölössä. Hierontojen ajankohdat on suunniteltu niin, että ne tukevat joukkueen arkea ja treeniaikatauluja parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Entistä laajempi yhteistyö on merkittävä parannus joukkueen arkeen. Useimmilla naisjalkapalloilijoilla Suomessa on pelaamisen lisäksi työ tai opiskelut, johon he rientävät aamutreenien jälkeen. Nyt siinä välissä on mahdollisuus käydä hieronnassa, mikä on herättänyt paljon kiitosta pelaajien keskuudessa, kertoo joukkueen fysioterapeutti Pauliina Pitkänen

– Hieronta edistää pelaajiemme palautumista ja tätä kautta mahdollistaa entistä laadukkaamman ja tehokkaamman harjoittelun. Yhteistyön ansiosta pystymme siis seurana tarjoamaan pelaajille lisää tapoja palautumisen ja suorituskyvyn edistämiseen, Pitkänen kertoo. 

Suomen Urheiluhierojaopiston palveluihin kuuluu hierojakoulutuksen lisäksi hierontapalvelut sekä opiskelijatyönä että jo valmistuneiden ammattilaisten toimesta. Pasilassa sijaitseva vastaanotto on avoinna viikon jokaisena päivänä. Myös opiston johtaja Anniriikka Tervo on käynyt johtamansa opiston opintopolun ja päässyt seuraamaan HJK-yhteistyötä jo vuosien ajan. 

– Olen todella innoissani, että pääsemme tekemään laajempaa yhteistyötä HJK:n naisten edustusjoukkueen kanssa. Heillä on uusi yhtiö joukkueen takana, todella kunnianhimoiset tavoitteet ja positiivinen meininki, ja on ilo omalta osaltamme auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa, toteaa Tervo.