Syyskierros starttaa – Lauantaina Pihliksessä vastassa PK-35 

Juhannustauon jälkeen Kansallinen Liiga jatkuu HJK:n osalta vierasottelulla, kun Klubi matkaa Pihlajamäkeen. Vastaan tuolloin asettuu PK-35 klo 16 alkavaan otteluun. 

Kansallisen Liigan kevätkierroksen kaikki yhdeksän ottelua on pelattu. Klubi on ollut loistavassa vireessä, sillä saldona HJK:lla on yhdeksän voittoa huikealla 28–3 maalierolla.  

– Kevätkierrokseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Seitsemän nollapeliä, 28 tehtyä maalia sekä ainoastaan kolme päästettyä maalia kertoo siitä, että olemme onnistuneet luomaan puitteet, joilla voimme voittaa otteluita, toteaa päävalmentaja Arttu Heinonen.

– Meillä on myös hyvä piste-ero lähimpiin joukkueisiin; viisi pistettä KuPSiin ja kahdeksan HPS:ään. Tahtotilamme on tietenkin kasvattaa sitä, Heinonen jatkaa.

Heinonen on ollut erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen ensimmäisessä yhdeksässä ottelussa.

– Pelaaminen näyttää tällä hetkellä hyvältä. Meillä on aina hyvä intensiteetti jokaisessa pelin vaiheessa, Heinonen kertoo.

– Kaikki tilastot myös puhuvat sen puolesta, että meidän tuleekin olla sarjakärjessä. Olemme luoneet hyvän maaliodottaman itsellemme, joka on tällä hetkellä 2.6 maalia per ottelu. Samalla olemme pienentäneet vastustajan maaliodottamaa 0.5 maaliin per ottelu, Heinonen lisää.

Paluu harjoituksiin loman jälkeen on sujunut odotetusti.

– Maanantaina palattiin treeneihin ja tiistaina teimme testit. Tulokset kertoo siitä, että olemme paremmassa kunnossa kuin tähän aikaan vuosi sitten ja alkukaudesta, Heinonen iloitsee.

Seuraavaksi joukkue kohtaa kauden ensimmäisen ottelun vastuksen, PK-35:n. Lauantain kotijoukkueella on pelatuista otteluista saldona kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja viisi tappiota.

– PK on ainoa joukkue, joka on onnistunut tekemään maaleja meidän verkkoon. En usko, että he tulevat muuttamaan pelisuunnitelmaansa merkittävästi viime ottelusta. Odotettavissa on, että he tulevat muodostamaan blokin, jota pääsemme murtamaan Pihliksessä, Heinonen kertoo.

– PK-35 on vahva erikoistilanteissa ja on onnistunut niistä tekemään kuusi tai jopa seitsemän maalia. Niissä meidän tulee onnistua hyvin. He pyrkivät varmasti myös puolustamaan laadukkaasti ja iskemään vastahyökkäyksistä, Heinonen päättää.

Haastattelimme puolustaja Laura Hillbergiä sekä hyökkääjä Emilia Kupsasta, jotka ovat kumpikin kärsineet loukkaantumisista alkukauden aikana. He kertovat kuntoutumisen edistymisestä sekä kuluneesta kevätkierroksesta.