Taistelupiste vajaalla

HJK pelasi lauantaina 1–1-tasapelin Helsingin Palloseuran vieraana Pakilassa.

HJK aloitti pelin hyvin ja otti hallinnan itselleen. Pelin avausmaali syntyi 12. minuutin kohdalla, kun Ria Karjalainen karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan. Hyvän esityön maalin tekivät ensin pallon Klubille voittanut Tuuli Enkkilä ja pallon linjan taakse pelannut Roosa Tuominen.

1–0-tilanteessa Klubi hallitsi edelleen peliä, mutta pelin käännekohta nähtiin 23. minuutin kohdalla, kun HJK-kapteeni Essi Sainio sai suoran punaisen kortin. Sainio yritti ottaa palloa haltuunsa keskialueella, mutta jalka nousi tilanteessa vahingossa liian korkealle HPS-pelaajan keskivartaloon. Näin HJK joutui pelaamaan lähes 70 minuuttia pelaajan alivoimalla.

Ensimmäisen jakson lopussa HPS sai luotua ylivoimalla painetta HJK:n maalille, mutta huippuvaarallisia tilanteita ei nähty ja näin tauolle mentiin tilanteessa 1–0.

Toisella jaksolla HJK antoi pallonhallinnan kotijoukkueelle ja keskittyi puolustamiseen ja vastahyökkäyspelaamiseen. Klubin puolustuspeli toimikin varsin hyvin, eikä HPS päässyt juurikaan paikoille. 57. minuutin kohdalla HPS iski kuitenkin tasoituksen, kun Piipa Kämppi ehti tolpasta kimmonneeseen palloon ensimmäisenä ja laukoi läheltä tasoituksen.

HJK loi toisella jaksolla muutaman hyvän maalipaikan, mutta enempää maaleja pelissä ei syntynyt. Näin lopputuloksena oli 1–1-tasapeli.

– Pelin alku oli meillä erinomaisesti hallinnassa. Onnistuimme omassa pallollisessa pelissämme kentän heikosta kunnosta huolimatta. Onnistuimme myös hyvin pitämään Hopsin poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta, valmentaja Arttu Heinonen kertasi pelin jälkeen.

– Myös vajaalla onnistuimme puolustamaan erittäin kurinalaisesti ja sitoutuneesti yhdessä. Oli lopulta pienestä kiinni, että olisimme saaneet raavittua positiivisen tuloksen, eli kolme pistettä. Olen erittäin ylpeä joukkueen taisteluilmeestä tänään ja siitä kuinka otimme yhdessä vastuuta kentällä.

HJK sijoittui Kansallisen Liigan runkosarjassa neljänneksi ja selvisi näin kuuden joukkueen yläloppusarjaan, jossa jokainen joukkue kohtaa kertaalleen toisensa.

– Tästä jatketaan pelin kehittämistä kohti yläloppusarjaa. Peli kerrallaan lähdetään voittamaan ja katsotaan sen jälkeen mihin se riittää, Heinonen summasi.

Kokoonpano
Annika Laihanen
Maaria Roth
Mimmi Nurmela
Ella Burton (45.Silja Jaatinen)
Nea Lehtola
Leonie Pankratz
Essi Sainio (ua.27)
Tuuli Enkkilä (90.Linda Ruutu)
Ria Karjalainen (55.Laura Hillberg)
Katariina Kosola
Roosa Tuominen