Takana vilkas maajoukkueviikko

HJK:n pelaajia oli runsaasti maajoukkueiden mukana menneellä viikolla.

U23 - HJK Helsinki
Jenna Topra, Elisa Ikonen, Veera Hellman, Alvaro Molinos, Emilia Kupsanen ja Laura Hillberg U23-naisten maajoukkueleirillä.

Suomen A-maajoukkue pelasi Kyproksella turnauksessa, Cyprus Cupissa. Avauspelissä Suomi kaatoi Kroatian 4–1 ja toisessa pelissään Unkarin 8–0. Keskiviikkona Suomi voitti vielä Romanian 4–0 ja nappasi näin turnauksen voiton. HJK:sta A-maajoukkueen mukana oli Joanna Tynnilä.

Suomen U19-maajoukkue vietti viime viikon Turkissa, jossa se kohtasi tuplamaaottelussa Itävallan. Ensimmäinen peli päättyi lukemiin 1–1 ja jälkimmäinen Suomen hienoon voittoon 1–0. Klubista mukana olivat Maija Koota, Daniela Tolonen, Lotta Kalske, Peppi Kontturi sekä Lotta Lindström. Joukkueen kapteenina on toiminut Jasmin Mansaray, joka oli kuitenkin sivussa peleistä polvivamman takia.

U23-maajoukkue puolestaan leireili Eerikkilässä, jossa se kohtasi kaksi kertaa Tanskan. Molemmat pelit päättyivät tasalukemiin 1–1. Ensimmäisessä pelissä Suomen maalin iski HJK:n Emilia Kupsanen, jonka lisäksi Klubista mukana olivat Jenna Topra, Veera Hellman, Elisa Ikonen sekä Laura Hillberg.

U16-maajoukkue leireili menneen viikon myös Eerikkilässä. Klubista mukana olivat HJK T18 Akatemian pelaajat Aada Mäkelä, Laura Oksanen, Lilia Osman sekä Bella Aalto. U16-maajoukkue pelasi leirillä PK-35:n 09-poikia vastaan ja lopputulos maajoukkueelle 6–0.

U17-maajoukkue valmistautuu puolestaan EM-jatkokarsintaan ja tiistaina joukkueeseen nimettiin seitsemän HJK-pelaajaa: Liigajoukkueesta Ilona Walta ja Milja Kiviranta sekä HJK T18 Akatemiasta Edit Mare, Tara Seifulla, Anelma Lahikainen, Aada Mäkelä sekä Kerttu Sarelius. Jatkokarsinta pelataan Hollannissa maaliskuun toisella viikolla.

HJK:n naisten huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius kertoo, että maaottelutapahtumat ovat tärkeitä myös HJK:n pelaajakehitykselle.

– Meillä on iso määrä maajoukkuepelaajia seurassa. Meille on määrän lisäksi tärkeää, että pelaajamme ovat myös maajoukkueissa isossa roolissa kentällä. Palloliitto on viime vuosina panostanut kiitettävästi tyttöjen maajoukkuetoimintaan. Näin meidänkin pelaajamme saavat nauttia laadukkaista tapahtumista niin leirityksissä kuin otteluissakin, joka tukee kaikin tavoin myös pelaajien kehittymistä, Sarelius sanoo.

Myös klubilaisia valmentajia oli mukana viimepäivien maajoukkuetapahtumissa. A-maajoukkueen valmentajana toimii edelliskausien liigajoukkueen päävalmentaja Jonne Kunnas, U19-maajoukkueen fysiona Pauliina Pitkänen ja U23-maajoukkueessa toimivat maalivahtivalmentaja Juho Illi ja fysiikkavalmentajana Alvaro Molinos.

– Tämä on tosi hieno asia.  Se kertoo totta kai meidän valmentajien osaamisesta, mutta myös meidän valmentajapolkumme toimivuudesta. On tärkeää, että myös valmentajat pääsevät näkemään ja kokemaan läheltä kv-tapahtumia ja pelejä, josta sitten saadaan meidän arkeemme hyödyllisimmät asiat mukaan, Sarelius päättää.