Tappio cup-finaalissa

HJK kärsi sunnuntaina 2–0-tappion Åland Unitedille Suomen Cupin finaalissa.

Joanna Tynnilä - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi aloitti pelin hyvin ja sain ensimmäisen 10 minuutin aikana luotua hyvää painetta Åland Unitedin maalille. ÅU iski kuitenkin johtomaalin heti ensimmäisestä erikoistilanteeseen, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Anna Westerlund ohjasi pallon läheltä Klubin maaliin.

0–1-tilanteessa HJK hallitsi pelissä palloa, mutta Åland Unitedin tiivis puolustuspeli aiheutti vaikeuksia Klubille, ja maalipaikat jäivät vähiin ensimmäisellä jaksolla molemmissa päissä kenttää.

Toisella jaksolla pelin henki jatkui samana. HJK piti palloa ja Åland United puolusti tiiviisti. 52. minuutin kohdalla ÅU siirtyi 2–0-johtoon, kun Riikka Lilja tykitti pallon 18 metristä alakulmaan vastahyökkäyksen jälkeen.

Kahden maalin tappioasemassa HJK nappasi itselleen lähes täysin pelin hallinnan, mutta edelleen maalipaikkojen luominen oli vaikeaa. Viimeisen vartin aikana HJK sai luotua hyvää painetta ja myös muutaman tilanteen. Leonie Pankratzin pusku boksin sisältä, Oona Seveniuksen laukaus ylärimaan ja maalivahti Annika Laihasen kova vapaapotku eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

Näin Åland United nappasi itselleen Suomen Cupin voiton maalein 2–0. HJK:n sai siis Kansallisen Liigan lisäksi myös cupista itselleen hopeiset mitalit.

– Iso pettymys. Åland oli vahva niissä asioissa mitä odotettiinkin, ja tehokas maalipaikoissaan. Emme pystyneet laadukkaasti liikuttamaan heidän muotoaan eikä ylipäätään hyökkäämään boxiin maalipaikoille, päävalmentaja Jonne Kunnas harmitteli pelin jälkeen.

– Isompaa kuvaa, jos yrittää katsoa, niin olen ylpeä joukkueesta ja siitä, että olemme kokonaisuudessa menossa oikeaan suuntaan. Nyt vielä pelataan hyvät ja laadukkaat kaudella jäljellä olevat ottelut. Tuplahopea ei lämmitä, mutta tämän päälle on seurana hyvä rakentaa tulevalle kaudelle, Kunnas jatkoi.

Suomen Cupin finaali

Åland United – HJK 2–0 (1–0)
12. 1–0 Anna Westerlund
51. 2–0 Riikka Lilja

Kokoonpano:
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä
Jasmin Mansaray
Essi Sainio
Tuuli Enkkilä
Jenna Topra
Leonie Pankratz (79. Wilma Sjöholm)
Oona Sevenius
Ria Karjalainen (79. Linda Nyman)
Veera Hellman (61. Ilona Walta) (70. Laura Hillberg)