Tappio kotikentällä

HJK kärsi perjantaina kotikentällään 0-2-tappion Helsingin Palloseuralle.

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Pelin ensimmäinen 30—minuuttinen sujui pitkälti HJK:n pitäessä palloa, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei Klubi pystynyt luomaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen HJK loi ensimmäisen jakson parhaan tilanteensa, kun Ilona Waltan keskitys leijaili ylärimaan ja irtopallon puski myös ylärimaan Katariina Kosola.

Heti perään myös HPS oli lähellä onnistua, kun Piipa Kämppi karkasi hyvää laukaisupaikkaan, mutta Ella Kelloniemi torjui vedon kulmapotkuksi. 35. minuutin kohdalla HPS:lle tuomittiin rangaistuspotku, kun HJK-puolustus kaatoi Kämpin. 11-metrisen ampui varmasti verkon perukoille kapteeni Aino-Marja Lehtinen.

Jakson lopussa Kosola ja HPS:n Tuuli Siponen saivat vielä omat paikkansa, mutta tauolle mentiin näin vierasjoukkueen 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla pelin henki oli selvä. HJK piti palloa ja yritti murtaa tiiviin HPS-puolustuksen.

Heti jakson alussa Essi Sainio karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta maalivahti Jessica Kiviaho torjui tilanteen.

52. minuutin kohdalla HPS onnistui vastahyökkäyksessään. Tuuli Siponen murtautui boksiin ja syötti maalin eteen, josta Helmi Halomo laukoi pallon tyylikkäästi maaliin.

0-2-tilanteessa HJK hallitsi peliä edelleen selvästi, mutta HPS puolusti hyvin ja pystyi pitämään HJK:n maalipaikat vähissä. Parhaat tilanteet saivat Essi Sainio kahdesti ja Ria Karjalainen, mutta vedot hyvistä paikoista menivät yli maalin.

Näin ottelu päättyi vierasjoukkue HPS:n voittoon maalein 2-0.

— Emme päässeet ottelussa omalle tasollemme. Pelaaminen oli liian hidasta ja teimme liikaa huonoja valintoja pallon kanssa. Puolustuspäässä pari virhettä sitten kostautui valitettavasti maalien muodossa. Olen todella pettynyt esitykseemme tänään, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen.

Ottelun myötä HJK siirtyy Kansallisessa Liigassa pienelle tauolle ja pelit jatkuvat 3.7.

Kokoonpano
Ella Kelloniemi
Ella Pesonen (46.Linda Ruutu)
Maaria Roth
Mimmi Nurmela
Annika Huhta
Tuuli Enkkilä
Essi Sainio
Katariina Kosola
Ilona Walta (87.Silja Jaatinen)
Vilma Hakala (67.Sonja Hillberg)
Ria Karjalainen

HJK-HPS 0-2 (0-1)
37. 0-1 Aino-Marja Lehtinen
52. 0-2 Helmi Halomo