Tappio Suomen Cupin finaalissa

HJK kärsi sunnuntaina Kuopion Palloseuralle 0–5-tappion Suomen Cupin finaalissa.

Lotta Lindström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK aloitti pelin vahvasti ja loi useamman loistavan maalipaikan. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Jenna Topra, jonka laukaus kolahti ylärimaan. Kun HJK ei paikkojaan käyttänyt, oli kuopiolaisten vuoro iskeä.

24. minuutin kohdalla Anni Hartikaisen syöttö painui HJK-puolustuksesta maaliin. Jakson lopussa Gentjana Rochi sai vielä kaksi maalipaikkaa ja maalitykki viimeisteli upeasti molemmista yläkulmaan. Näin tauolle mentiin KuPS:n kolmen maalin johdossa.

Toisella jaksolla KuPS tyytyi puolustamaan omaa maaliaan ja HJK hallitsi hyvin palloa. Klubi myös onnistui luomaan muutaman erinomaisen paikan, mutta ylärimaa lähemmäksi ei Klubi päässyt. Näin tärkeää kavennusmaalia ei syntynyt ja KuPS pääsi etenemään turvallisessa kolmen maalin johdossa.

Pelin lopussa HJK haki vielä kavennusta raivokkaasti ja KuPS pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia kahdesti. KuPS:n sankariksi nousi Rochi, joka viimeisteli pelissä peräti neljä maalia.

– Tulimme hyvin tänään molempien jaksojen alussa. Ensimmäisellä jaksolla prässimme toimi kollektiivisesti hyvin ja saimme luotua hyviä maalipaikka. Oli pienestä kiinni, että olisimme saaneet loistavan alun peliin maalin myötä, päävalmentaja Arttu Heinonen totesi pelin jälkeen.

– Alun jälkeen meille tuli muutama nukahdus puolustamisessa ja KuPS pääsi niistä rokottomaan. Toisella jaksolla muokkasimme hyökkäämisen osalta kentän täyttöä ja saimme luotua ongelmia KuPS:lle. Tänään ei kuitenkaan pomppinut meille maalipaikoissa, päävalmentaja jatkoi.

Klubi pelaa seuraavan kerran jo ensi keskiviikkona, kun vastaan asettuu vieraskentälle Åland United.

– Olen tyytyväinen siihen, millä ilmeellä olimme kentällä. Tästä mennään eteenpäin ja käännetään katseet kohti seuraavaa peliä, Heinonen päätti.

HJK – KuPS 0-5 (0–3)
24. 0-1 Anni Hartikainen
31. 0-2 Gentjana Rochi
44. 0-3 Rochi
78. 0-4 Rochi
79. 0-5 Rochi

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela (85.Ria Karjalainen)
Maaria Roth
Helmi Raijas
Linda Nyman (56.Daniela Tolonen)
Tuuli Enkkilä (85.Elisa Ikonen)
Lotta Kalske (69.Peppi Kontturi)
Jenna Topra
Lotta Lindström
Iina Salmi
Milja Kiviranta (56.Lilli Halttunen)