Tasapeli Myyrmäessä

HJK pelasi sunnuntaina 1–1-tasapelin PK-35 Vantaan vieraana.

Lotta Lindström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Ensimmäisellä jaksolla HJK oli pelissä selvästi niskan päällä ja hallitsi kenttätapahtumia. 45-minuuttisen ainoa maali syntyi jakson puolivälissä, kun Lotta Lindström harhautteli itsensä vapaaksi ja laukoi pallon boksin sisältä varmasti verkon perukoille.

– Olimme heti alusta lähtien aktiivisia ja saimme pelin kontrollin itsellemme, päävalmentaja Arttu Heinonen totesi pelin jälkeen.

Ensimmäisellä jaksolla HJK joutui vaihtamaan Linda Nymanin pois kentältä päävamman takia. Kentälle vaihdettiin Daniela Tolonen.

– Daniela tuli hyvin energisesti sisään, mutta harmillisesti hän sai toisella jaksolla osuman jalkaansa ja jouduimme hänet myös vaihtamaan, Heinonen kertoi.

Toisella jaksolla kentällä mentiin enemmän päästä päähän, mutta HJK loi selvästi enemmän maalipaikkoja. Ria Karjalaisen, Jenna Topran, Lilli Halttusen, Iina Salmen ja Tea Heinisen hyvät paikat eivät kuitenkaan tuottaneet tarvittavaa toista maalia. PK-35 Vantaa tasoitti pelin lopulta kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Reetta Suomelan laukaus kulman jälkitilanteesta painui maalin takakulmaan.

– Yksi harmillinen nukahdus meille tuli ja vastustaja teki flipperipallosta maalin. Toisessa päässä emme pystyneet sitten itse tekemään maalia, Heinonen pohti.

Vaikka tasapeli oli HJK:lle pieni pettymys, jakoi päävalmentaja kiitosta joukkueelleen.

– Peli oli kokonaisvaltaisesti meidän yksi parhaista esityksistä tällä kaudella. Olen ylpeä pelaajien tekemisestä koko 90-minuuttisen ajan.

Sarjakolmosena oleva HJK jatkaa pelejään ensi lauantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi ONS.

– Nyt palataan taas nöyrinä harjoituskentälle ja jatkamme oman pelaamisen kehittämistä, päävalmentaja sanoi.

PK-35 Vantaa – HJK 1–1 (0–1)
19. 0–1 Lotta Lindström
83. 1–1 Reetta Suomela

Kokoonpano
Maija Koota
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä
Maaria Roth
Linda Nyman (14. Daniela Tolonen) (78. Tea Heininen)
Tuuli Enkkilä
Emilia Kupsanen
Helmi Raijas (62. Lotta Kalske)
Lotta Lindström
Ria Karjalainen (62. Lilli Halttunen)
Iina Salmi (62. Jenna Topra)