Täysi pistepotti Tampereelta

HJK otti ansaitun voiton Ilveksestä, vaikeasta alusta huolimatta.

HJK aloitti Tammelassa pelatun ottelun vahvalla pallonhallinnalla. Raitapaidat saivat kuudennen minuutin kohdalla jo kolmannen kulmapotkunsa. Vain hetkeä myöhemmin Klubi sai kuitenkin kylmää vettä niskaansa: Roosa Tuominen karkasi puolittain vierailijoiden puolustukselta ja häntä jouduttiin rikkomaan. Tuomari vihelsi pallon 11 metriin, eikä Anna Koivunen mahtanut Tuuli Enkkilän sijoitukselle mitään.

HJK ei hätkähtänyt 1-0 tilanteesta, vaan jatkoi hallinnan kautta hyökkäysten vyöryttämisen kohti kotijoukkueen maalia. Kuparinen meni rikki viimein ensimmäisen jakson loppuhetkillä. Katariina Kosola keskitti tarkasti boksiin ja Emmaliina Tulkki viimeisteli tilanteen tasoihin.

HJK siirtyi toisen puoliajan alussa johtoon. Jälleen vahvoja nousuja vasemmalla laidalla tehnyt Nea Lehtola antoi kulman ja Essi Sainio nikkasi pallon maaliin.

Ilveksen parhaat maalipaikat tulivat vastahyökkäyksistä, mutta kotijoukkue ei saanut lämpimässä kesäsäässä aikaan oikein kunnollista loppukiriä. Näin ollen pisteet matkasivat palloa läpi ottelun hallinneen Klubin mukaan. Positiivista oli myös Ella Burtonin Kansallisen Liigan debyytti, sillä puolustaja pelasi täydet peliminuutit oikeana pakkina.

– Tämä oli meiltä hyvä esitys ja ansaittu voitto. Pystyimme parantamaan pelaamisen rakennetta viime pelistä sekä luomaan maalipaikkoja läpi ottelun. Olen myös ylpeä joukkueen puolustamisesta, siinä näkyi, että pelaajat ovat tehneet läpi poikkeusajan töitä fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä, HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas avaa.

Ilves HJK 1-2 (1-1)