Tea Heiniselle jatkoa Klubissa

HJK ja puolustaja Tea Heininen ovat solmineet kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen.

Tea Heininen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kaudeksi 2022 HJK:hon siirtynyt Esbo Bollklubbenin kasvatti Tea Heininen (s. 2003) lukeutuu nuorisomaajoukkueen vakiokasvoihin. Keväällä U19-maajoukkueen kapteenin nauhaa kantanut Heininen pelasi täydet minuutit myös EM-karsintavaiheen viimeisessä ottelussa Saksaa vastaan, jossa Suomi lopulta joutui taipumaan rangaistuspotkuilla.

Kansallisen Liigan kausi sen sijaan jäi viime kaudella lyhyeksi loukkaantumisten vuoksi. Heininen ehti kuitenkin kirjata HJK-paidassa minuutteja kahdessa pääsarjamatsissa. Loppukaudesta pelikuntoon palannut Heininen haki tuntumaa myös PKKU:n mukana Ykkösessä.

– Tea on erittäin lupaava toppari ja omaa erittäin hyvät johtajuusominaisuudet nuoresta iästä huolimatta. ”Tepa” osaa puolustaa laadukkaasti ilmassa tulevia palloja ja pallollisessa pelaamisessa hän tuo monipuolista syöttämistä ja pystyy löytämään vapaan pelaajan vaikeissakin tilanteissa, päävalmentaja Arttu Heinonen kuvailee.

Kulunut kausi alkaa olla suljettu mielestä ja keskittyminen käännetty tulevaan.

– Mennyt kausi oli rikkonainen loukkaantumisen ja sairastelujen takia. Itsellä on hyvä fiilis jatkaa HJK:ssa, sillä edellisen kauden vaikeudet ja sijoitus antavat motivaatiota tehdä töitä oman sekä joukkueen kehityksen eteen, jotta ensi kaudella taistelemme mestaruudesta, Tea Heininen painottaa.