Tiistaina HJK-KuPS Bolt Arenalla

Tiistaina Bolt Arenalla pelataan Kansallisen Liigan huippukamppailu, kun HJK:n vieraaksi saapuu KuPS.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK kärsi viime keskiviikkona Kansallisen Liigan pelissään tappion HPS:n vieraana lukemin 0–2. Klubin urakkaa pelissä vaikeutti punainen kortti jo pelin avausjaksolla, jonka takia maalivahti Annika Laihanen on pelikiellossa myös tulevan KuPS-pelin.

Sarjataulukossa HJK on tällä hetkellä kolmantena. Sarjakärki KuPS on kuusi ja toisena oleva Åland United kolme pistettä Klubin edellä.

Kansallista Liigaa on pelattu nyt 14 pelikierrosta. 18 kierroksen jälkeen Liiga jakaantuu kuuden joukkueen Mestaruussarjaan ja neljän joukkueen Haastajasarjaan. Jatkosarjoissa runkosarjan pisteet jäävät voimaan.

KuPS on ollut vakuuttavassa iskussa viime viikot. Tiistain peliin kuopiolaisjoukkue lähtee seitsemän pelin voittoputkessa. KuPS on myös vahvistanut rivejään viime aikoina, kun joukkueeseen ovat liittyneet mukaan TPS:sta Emma Santamäki, japanilainen Yuuka Kurosaki sekä maaliahne hyökkääjä Roosa Ariyo.

Tällä kaudella HJK ja KuPS ovat kohdanneet kahdesti. Ennen liigan alkua HJK voitti Kansallisen Cupin finaalissa KuPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kevään liigapelissä HJK oli Kuopiossa puolestaan vahvempi maalein 4–0. Näin olleen Klubi on ollut niskan päällä tämän kauden peleissä.

– Mukava kärkikamppailu tiedossa kotikentällä ja meidän joukkue on valmis venymään ja tekemään kaikkensa, että kolme pistettä jää Töölöön, päävalmentaja Arttu Heinonen linjaa.

– Pelistä odotettavissa todella intensiivinen ottelu koko 90 minuutin ajan. Meidän pitää onnistua puolustamaan hyvällä intensiteetillä joka kentän osa-alueella, mutta myös olemaan aktiviinen meidän hyökkäyspelaamisessamme läpi ottelun, Heinonen kertoo.

Klubilla on ollut tiukka otteluruuhka viime viikot. Edelliskerran joukkue pelasi lauantaina, kun se kaatoi Suomen Cupin puolivälierässä PK-35:n maalein 3–2. KuPS puolestaan voitti omassa puolivälierässään lauantaina Åland Unitedin maalein 2–0.

– Meillä on joukkueessa hyvä terveystilanne ja olemme energiaa täynnä. Toivottavasti saamme taas hyvää tukea kotiyleisöltä tähänkin peliin, eli tervetuloa kannustamaan Klubi voittoon, Heinonen päättää.