Tiistaina vastassa nuorentunut PK-35 Vantaa – ”Pyrimme vyöryttämään hyökkäyksiä koko 90 minuutin ajan”

HJK:lla on käynnissä pieni otteluruuhka, kun edessä on toinen ottelu neljän päivän sisään. Myyrmäessä tiistaina vastassa on PK-35 Vantaa.

Joukkue kotiutui Tukholman ottelureissusta sunnuntaina. Samana päivänä pidettiin palauttavat harjoitukset ja maanantaina valmistauduttiinkin jo seuraavaan kohtaamiseen.

– Pääpaino näiden kahden päivän aikana on ollut erityisesti palautumisessa. Olemme tietenkin myös analysoineet edellistä ottelua ja keskittyneet siihen, että saamme jalostettua ottelun positiivisia asioita tulevaan. Myös kehityskohdat on huomioitu, joita on treenikentällä tietysti myös hiottu, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

– Iso teema meidän pelaamisessamme on ollut etenemisessä ja kentän täyttämisessä erikoistilanteiden lisäksi. Näissä olemme pyrkineet saamaan periaatteet selkeämmäksi pelaajille, jotta olemme valmiimpia seuraavassa ottelussa, Heinonen jatkaa.

Vaikka viikonloppu oli pitkä ja kuormitus on ollut kova, näkee Heinonen siinä myös hyviä puolia.

– Reissu Tukholmaan oli joukkueena hieno juttu. Toivon, että pääsemme olemaan yhdessä tällä tavalla mahdollisimman paljon ja hitsaantumaan yhteen, Heinonen toteaa.

Kauden seitsemänteen harjoitusotteluun matkustetaan Vantaalle PK-34 Vantaan vieraaksi.

– PK-35 Vantaa on uudistunut viime vuodesta ja heillä on tällä kaudella nuorempi joukkue. He haluavat ottaa pallonhallinnan itselleen. Puolustaessa he pyrkivät ohjaamaan meitä eri alueille, joissa meidän on oltava valmiita toimimaan ja liikkumaan nopeasti pois paineen alta, Heinonen miettii.

– Hyökätessä meidän täytyy edetä hyvällä vauhdilla boksiin ja saadaan sinne paljon pelaajia. Meidän on pystyttävä luomaan ja hyödyntämään maalipaikkoja paremmin kuin Tukholmassa, Heinonen jatkaa.

– Lähdemme PK-35 Vantaan kohtaamiseen omilla periaatteillamme. Painostamme puolustaessa ja hyökätessä hyödynnämme palloa ja omaa aloitekykyä. Pyrimme vyöryttämään hyökkäyksiä koko 90 minuutin ajan, Heinonen sanoo.

– Meillä on hyvä ja laaja rosteri kasassa ja saamme kierrätettyä pelaajia. Joukkue tulee olemaan täynnä virtaa tiistaina, Heinonen toteaa.

Vierasottelu PK-35 Vantaata vastaan pelataan tiistaina Vantaalla Myyrmäessä klo 15.