Tolvanen: Jaloista löytyi hyvin virtaa

Honka joutui taipumaan kovalla vauhdilla ottelun aloittaneelle kotijoukkue HJK:lle lauantain ottelussa 2-0.
Kotijoukkueen toisen maalin laukonut Marianna Tolvanen näki hyvän alun siivittäneen voittoon.
– Meillä oli jaloissa reippaasti virtaa heti alusta saakka. Itselläkin tuntui hyvältä, hyökkääjä toteaa.
Tolvanen laukoi 19. minuutin kohdalla kaukaa ja tarkasti. Maiju Mutikainen puolestaan oli ehtinyt viedä HJK:n johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Honka löysi pelin juonesta kiinni vasta lähempänä taukoa ja haastoi kotijoukkueen kunnolla toisen jakson alussa.

Kaksinkamppailut kuitenkin kääntyivät jatkuvasti HJK:n eduksi.

– Me olemme kotona olleet vahvoja ja olemme myös päättäneet, ettei kotona todellakaan hävitä. Tänään oli hyvä taistelu kaikilta.
HJK:n voiton avaimet olivat paitsi hyökkäyspään tehojen löytyminen myös parantunut puolustuspeli. Tolvasen mukaan puolustuspelin tiivistyminen ei tullut yllätyksenä.
– Puolustuspelissä on ollut vaikeuksia aikaisemmin. Nyt olemme käyneet niitä asioita läpi treeneissä ja harjoitelleet heikkoudet parempaan kuntoon. Tämän päivän pelin perusteella työ on tuottanut tulosta.
Tilanne Naisten Liigan kärjessä tiivistyy entisestään, kun sarjan ratkaisukierrokset lähestyvät. Honka ja Åland United painivat kärjessä tasapisteissä, mutta vain pisteen päästä kolmentena tulevaa PK-35:ttä ja neljäntenä tulevaa HJK:ta.
Jos tämän päivän pisteet olivat tärkeitä, on myös tulevan viikonlopun Åland-vierasottelu tärkeä mestaruuskamppailun kannalta.
– Tilanne on sellainen, että voittoja pitää ottaa, mikäli haluamme olla mukana taistelemassa mestaruudesta, Tolvanen tiivistää.
– Neljä kärkijoukkuetta tulee ratkaisemaan mestaruuden, joten yhtään ei saisi menettää pisteitä.