TPS Klubin vieraaksi

HJK kohtaa sunnuntaina Naisten Liigan runkosarjan kolmanneksi viimeisellä kierroksella TPS:n. Ottelu pelataan Töölön Pallokentällä klo 16.00.

Kotijoukkue on tällä hetkellä sarjassa 23 pisteellä neljäntenä ja tarvitsee vielä muutaman pisteen varmistaakseen paikkansa ylemmässä loppusarjassa, jonne pääsee kuusi joukkuetta. TPS puolestaan on kahdeksantena, pisteen päässä kuudentena olevasta Pallokissoista.

Edellisessä keskinäisessä pelissä Turussa toukokuun alussa päädyttiin 1–1-pistejakoon. Klubin maalintekijänä kunnostautui tuolloin Jessi Hietanen.

Turkulaisten kausi on sujunut suurin piirtein ennakko-odotusten mukaisesti, sillä joukkueen valmentaja Jouni Alen asetti joukkueen tavoitteeksi kauden alussa sarjapaikan uusimisen.

TPS on toistaiseksi ottanut sarjassa neljä voittoa (Kokkola F10, FC Honka, GBK ja NiceF). Kolme neljästä voitosta on tullut kotona. Vastapainoksi turkulaisilla on ollut muutama vähämaalinen tappio kärkijoukkueille, kuten viime kierroksella 2–3-kotitappio sarjaa ylivoimaisesti johtavalle Åland Unitedille. Turkulaisten parhaat maalintekijät neljällä osumalla ovat olleet Terhi Ristolainen, Tiia Tikkanen sekä Julia Tunturi. Joukkueen puolustuspeli on ollut kohtuullisen tiivistä, sarjan viidenneksi parasta.

Turun Palloseura on historiallisesti mielenkiintoinen ilmiö naisten jalkapallossa. Kun lajia ryhdyttiin Suomessa virallisesti pelaamaan 1970-luvun alussa, TPS oli yhdessä HJK:n kanssa yksi Suomen johtavista seuroista. Vuonna 1978 TPS ylsi jopa Suomen mestaruuteen, seuran historian toistaiseksi ainoaan. Vielä kauden 1985 jälkeen turkulaisten kaulaan pujotettiin pronssimitalit. Tällaista rituaalia ei sen jälkeen ole tarvinnut tehdä.

Päävalmentaja Maria Virolainen joutuu pohtimaan kovan loukkaantumissuman vaikutuksia ryhmäänsä.

– Pitkäaikaistoipilaan Minna Huhtamon (poissa loppukauden) lisäksi sunnuntaina ovat poissa Annika Tossavainen, Stephanie Rose sekä Laura Hyvönen. Meiltä on aika paljon voimaa poissa hyökkäyksestä ja pelinrakentelusta. Se täytyy ottaa jollain tavalla huomioon taktiikassa.

– TPS tulee peliin varmasti latautuneena, koska he taistelevat ylemmästä loppusarjapaikasta. Heillä on nuori ja yhtenäinen joukkue, joka ei ole päästänyt kauheasti maaleja, Virolainen analysoi.

 

Sunnuntai 11.8. klo 16.00 Töölön Pallokenttä, HJK – TPS