TU19: Suomi semifinaaliin!

Maajoukkueen ainoa klubilainen Vera Saastamoinen (kuvassa) pääsi kentälle kamppailun loppuminuuteiksi.

Tasapelin myötä Saksa vei lohkon ykkössijan ja Suomi jatkaa keskiviikon lohkokakkosena 28.8. välieriin. Semifinaalissa vastaan asettuu Englanti. Välieräpaikan saavuttaminen merkitsi samalla Suomen selviytymistä ensi kesänä Kanadassa pelattavaan TU20-ikäluokan MM-lopputurnaukseen.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat seuraavat: Suomelle riitti tasapeli välieräpaikkaan tai vaihtoehtoisesti Ruotsi ei saanut voittaa Norjaa samaan aikaan pelatussa ottelussa. Lopulta molemmat asetelmat toteutuivat, sillä Suomi jäi tasapeliin ja Norja murskasi Ruotsin tylyin 5–0 lukemin.

Ottelua käynnistyi Saksan hallinnassa. Saksa vyörytti hyökkäyksiä laidoilta, koska Suomi oli tukkinut keskustan tiiviisti. Silti Saksa pääsi iskemään johtomaalin 20. minuutilla, kun Johanna Tietge ampui keskityksestä pallon maaliin.

Suomi paransi peliään selvästi toisella jaksolla, josta osoituksena Juliette Kempin pommitus ylärimaan heti alkuvihellyksen jälkeen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kemppi ei enää paikastaan epäonnistunut, vaan toi Suomen tasoihin.

Lukemat jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

– Tämä on ihan ihmeellistä. Emme ole hävinneet peliäkään koko EM-taipaleen aikana ja pääsimme MM-kisoihin, Kemppi kertoi tuoreeltaan.

Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen ei omien sanojensa mukaan edes vielä täysin tajunnut joukkueensa saavutusta.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme viennissä, mutta toisella olimme rohkeita ja pelasimme ajoittain hemmetin hyvää futista. Saimme pidettyä Saksan vahvuudet poissa, Miettinen kommentoi.

Suomen joukkue oli asettanut kisojen tavoitteeksi päästä lohkosta jatkoon. Nyt kun ensimmäinen askel toteutui, pitää seuraavan askeleen olla suurempi.

– Ei hullukaan lähde sanomaan, että tämä riittää. Me haluamme pelata EM-kullasta ja päästä loppuun saakka, Miettinen painotti.

Otteluraportti SPL:n sivuilla

Suomi – Saksa 1–1 (0–1)

20’ 0-1 Johanna Tietge

48’ 1-1 Juliette Kemppi