Tuuli Enkkilä jatkaa Klubissa

HJK ja Tuuli Enkkilä ovat tehneet kahden vuoden jatkosopimuksen, joka kattaa kaudet 2024 ja 2025.

Tuuli Enkkilä - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Tuuli Enkkilä (s.2001) siirtyi Klubiin kaudeksi 2021 Ilveksestä. Kolmen HJK-kauden aikana liigapelejä on kertynyt Klubipaidassa 49. Keskikenttäpelaaja on tehnyt otteluissa myös kaksi maalia.

Menneellä kaudella Enkkilä kuului HJK:n avainpelaajien joukkoon. Enkkilä pelasi Kansallisessa Liigassa 17 ottelua HJK:n avauskokoonpanossa.

Enkkilä on pelannut uransa aikana lukuisia U17- ja U19-maajoukkueen pelejä. Tällä kaudella hän kuului Suomen U23-maajoukkueeseen.

Päävalmentaja Arttu Heinonen on erittäin tyytyväinen Enkkilän jatkosopimukseen.

– Tuuli ymmärtää erittäin hyvin peliä ja tuo älykkäitä ratkaisuja kentälle. Hänellä oli myös viime kaudella iso rooli meidän joukkueen pallollisessa pelaamisessa. Tuuli osaa ja kykenee puolustamaan laadukkaasti jokaisessa pelin vaiheessa mutta erityisesti hän kunnostautui katkomaan paljon vastustajan pelinrakentelua omalla sijottumisellaan. Nousu U23-maajoukkuerinkiin kauden aikana, oli hieno osoitus hänen laadukkaasta työnteosta kauden aikana. On ilo jatkaa hänen kanssa työntekoa myös tulevalla kaudella!

Enkkilä on tyytyväinen viime kauden omaan suoritukseensa. Kansallisen Liigan sekä Suomen Cupin hopeamitalit jättivät kuitenkin nälkää ensi kaudelle:

– Haluan nostaa pelaamiseni tasoa entistä enemmän. Minulle on tärkeää, että kykenemme joukkueena säilyttämään korkean tason peleissämme läpi kauden.

– Klubi on tarjonnut ammattimaisen ympäristön, jossa on ollut hyvä kehittyä, joten on mahtavaa päästä jatkamaan. Odotan innolla, että pääsemme tekemään töitä joukkueen kanssa, sekä taistelemaan kolmesta pystistä ensi kaudella, Enkkilä kertoo.

HJK:n pelaajasopimustilanne kaudelle 2024

Maija Koota
Siiri Forsström
Lotta Kalske
Nelli Kalske
Milja Kiviranta
Lotta Lindström
Lilli Halttunen
Emilia Kupsanen
Elisa Ikonen
Ilona Walta
Helmi Raijas
Tuuli Enkkilä