Upea vierasvoitto Åland Unitedista

HJK nappasi lauantaina upean vierasvoiton, kun Åland United kaatui Ria Karjalaisen viime hetkien maalilla lukemin 2–1.

Arttu Heinonen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Pelin ensimmäisellä jaksolla HJK hallitsi peliä, mutta vaarallisen maalipaikkojen luominen oli haastavaa.

Ensimmäisen jakson ainoa maali syntyi 26. minuutin kohdalla, kun Jacqueline Hand karkasi vapaapotkun jälkeen ja sijoitti pallon läpiajostaan etukulmaan.

Näin tauolle mentiin kotijoukkueen 1–0-johdossa.

Toisella jaksolla HJK jatkoi edelleen pelin hallintaa ja varsinkin vaihdosta kentälle tullut Ria Karjalainen hääri vaarallisena kotijoukkueen boksissa.

Klubin tasoitus syntyi vihdoin tunnin pelin jälkeen. Asialla oli Mimmi Nurmela, joka törkkäsi pallon Åland-maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Loppua kohden HJK haki vimmatusti edelleen myös pelin voittomaalia. Tämä avasi vaarallisia vastahyökkäyksiä myös kotijoukkueelle. Olivia Ulenius sai kaksi ja Tilda Råtts yhden todella hyvän paikan, mutta Klubi selvitti tilanteet maalivahti Annika Laihasen johdolla.

Pelin viimeisillä minuuteilla mentiin edelleen vauhdikkaasti päästä päähän, sillä kumpikin joukkue halusi selvästi pelin voittaa. Pelin viimeisellä minuutilla, kun lisäaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, onnistui Klubi iskemään voittomaalin. Hyvin rakenneltu hyökkäys päättyi siihen, kun Lotta Lindström taisteli pallosta maalin edessä ja lopulta Karjalainen laukoi läheltä pallon sisään.

Näin HJK nappasi dramaattisten vaiheiden jälkeen 2–1-vierasvoiton.

– Se oli eeppinen nousu tappioasemasta voittoon. Ensimmäisellä jaksolla loimme kyllä hyviä hyökkäyksiä, mutta Ålandin maali erikoistilanteesta muutti hieman pelin kulkua. Toisella jaksolla saimme tehtyä kaksi tahtomaalia. Saimme myös jälleen kerran hyvää virtaa kentälle vaihtojen kautta, päävalmentaja Arttu Heinonen totesi pelin jälkeen.

– Olen todella ylpeä pelaajista ja joukkueestamme. Tämä voitto näytti taas meidän henkisiä voimavaroja. Åland vieraskentällä on aina hankala paikka ja nyt saimme kolme pistettä mukaan, Heinonen jatkoi.

Klubi jatkaa pelejään ensi lauantaina PK-35:sta vastaan vieraskentällä.

Åland United – HJK 1-2 (1-0)
26. 1-0 Jacqueline Hand 1-0
61. 1-1 Mimmi Nurmela
90. 1-2 Ria Karjalainen