Upea vierasvoitto Tampereelta

HJK kaatoi lauantaina vieraskentällä Ilveksen maalein 5–0.

HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK hallitsi pelin ensimmäistä jaksoa mielin määrin, mutta pelin avausmaali syntyi vasta reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Tuuli Enkkilä katkaisi Ilveksen syötön ja lopulta Jenna Topra vapautti Lotta Lindströmin läpiajoon, joka sijoitti pallon varmasti Ilveksen maaliin. Lindströmin kauden kahdeksas maali vei näin Klubin 1–0-johtoon.

Jakson lopussa HJK hallitsi edelleen peliä, mutta maalipaikat eivät tuottaneet tulosta. Ilves pääsi kertaalleen hyvään paikkaan, mutta Annika Laihanen selvitti Anna Olmalan puolittaisen läpiajon. Näin tauolle mentiin Klubin yhden maalin johdossa.

Toisella jaksolla HJK nosti edelleen kierroksia ja myös tulosta alkoi syntyä enemmän. 54. minuutin kohdalla Helmi Raijas pelasi pallon Lindströmille, jonka upea laukaus boksin sisältä painui maalin takakulmaan. Osumalla Lindström siirtyi myös Kansallisen Liigan maalipörssin kärkeen yhdeksällä maalillaan.

Hetkeä myöhemmin maalinteossa onnistui Raijas, jolle Lindström petasi hyvän maalipaikan boksin sisälle. Raijas sijoitti pallon varmasti Ilves-maaliin. 3–0-tilanne ei kauan ehtinyt vanheta, kun HJK iski jälleen. Tällä kertaa asialla oli Lotta Kalske, jonka laukaus 17 metristä painui tyylikkäästi maalin alakulmaan.

HJK iski vielä yhden maalin 71. minuutin kohdalla, kun Jenna Topra syötti ja Emilia Kupsanen laukoi pallon puolittaisesta läpiajostaan maalin alakulmaan.

Näin HJK otti itselleen hienon 5–0-vierasvoiton. Sarjataulukossa HJK on edelleen jaetulla toisella sijalla yhdessä Åland Unitedin kanssa.

–  Peli oli hyvin meidän kontrollissa alusta loppuun. Ensimmäisellä jaksolla saimme luotua hyvän määrän paikkoja, mutta onnistuimme vain kerran. Tauolla teimme pieniä muutoksia etenemiseen ja saatiin näin lisää tehoja hyökkäämiseen ja sitä kautta tehtyä neljä hienoa maalia lisää, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoi pelin jälkeen.

– Joukkueelta tämä oli hieno onnistuminen kokonaisuudessaan. Viiden maalin lisäksi myös nollapeli omassa päässä oli hieno juttu. Tästä on hyvä jatkaa keskiviikon peliin, päävalmentaja jatkoi.

Klubin pelit jatkuvat keskiviikkona, kun se matkustaa HPS:n vieraaksi Paloheinään.

Ilves – HJK 0–5 (0–1)
35. 0–1 Lotta Lindström
54. 0–2 Lindström
55. 0–3 Helmi Raijas
58. 0–4 Lotta Kalske
71. 0–5 Emilia Kupsanen

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä
Maaria Roth (56. Tea Heininen)
Helmi Raijas
Tuuli Enkkilä (60. Daniela Tolonen)
Milja Kiviranta (70. Sonja Hillberg)
Lotta Kalske (60. Nelli Kalske)
Jenna Topra
Lotta Lindström (60. Emilia Kupsanen)
Lilli Halttunen