Valmennustiimi tutuksi

Kauden lähestyessä syvennytään valmennustiimin ajatusmaailmaan.

HJK Naiset - Photo: @ Mira Lönnqvist

Vaikka HJK Naisten valmennustiimin runko on säilynyt pitkälti samana kuin kuluneella kaudella, mahtuu mukaan myös valmentajakaksikko, joille alkava kausi on ensimmäinen joukkueen mukana. Tänään esittelyvuorossa ovat joukkueen maalivahtivalmentaja Juho Illin lisäksi fysioterapeutti Pauliina Pitkänen ja fysiikkavalmentaja Norbert Banoocy.

Juho Illi

HJK Naisten maalivahtivalmentaja Juho Illi on yksi valmennustiimin pitkäaikaisimmista jäsenistä, sillä alkava kausi on hänelle jo viides Klubin väreissä. Kokemus on selkiyttänyt päivittäisen mission.

– Haluan keskittyä jokapäiväisen arjen ja treenaamisen parantamiseen. Maalivahtivalmentajana haluan tietysti kehittää joukkueen maalivahteja yksilöllisesti ja toivottavasti auttaa heitä pääsemään omalla uralla tästäkin vielä eteenpäin, Illi toteaa.

Illi onkin oikea henkilö tukemaan nuorten klubilaisvahtien urapolkua, sillä hän valmentaa myös U19-tyttöjen maajoukkueen maalivahteja. Ohje niin pelaajille kuin valmentajillekin on selkeä:

– Tärkeintä on työnteko ja se, että voittamisen eteen on valmis tekemään töitä. Oli kyse mistä tahansa, lähtökohtana on aina laittaa koko oma panos peliin, Illi kiteyttää.

Pauliina Pitkänen

Joukkueen fysioterapeutti Pauliina Pitkäselle käynnistyvä kausi on ensimmäinen HJK Naisten mukana. Pitkänen vastaa kokonaisvaltaisesti loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksesta takaisin pelikentille.

Pauliina on asettanut kaudelle myös pelikentän ulkopuolisen tavoitteen:

– Haluan kehittää toimintamallejamme ja joukkueen kuntoutusprosessia entisestään. On muistettava, että myös tässä työssä on tärkeää kehittää omaa osaamistaan jatkuvasti. Uudet tilanteet ovat mahdollisuuksia oppia seuraavia varten, Pitkänen toteaa.

Norbert Banoocy

Joukkueen tuorein valmentajavahvistus, Norbert Banoocy, vastaa joukkueen fyysisestä valmennuksesta.

Muutaman kuukauden joukkueen mukana työskennellyt Banoocy korostaa valmennuksen yhteistyötä. Yhteistyön avulla jokaisen harjoituksen rakenne voidaan suunnitella niin, että pelaajista saadaan kaikki mahdollinen irti, jotta heillä on mahdollisuus kehittyä jokaisella osa-alueella. Banoocy uskoo yksilöiden kehittämisen kantavan hedelmää koko joukkueen menestyksenä.

– Haluan tukea jokaista pelaajaa yksilönä saavuttamaan parhaan suorituksensa, Banoocy kiteyttää tavoitteensa.