Valur vahvempi Islannissa

Klubin eurotaival katkesi Mestarien liigan karsintaotteluun.

Ottelu alkoi HJK:n kannalta vaikeasti, kun Gunnhildur Jónsdóttir pääsi ohjaamaan oikealta tulleen matalan syötön boksista maaliin jo ottelun 8. minuutilla.

Islantilaiset prässäsivät kovaa ja pelin tempo oli odotetusti kotimaahan verrattuna eri. HJK sai ajoittain hyvin avattua peliä, mutta Valur iski viimeistään keskiauleella armottomasti pelaajiin kiinni.

Anna Koivunen esitti useamman maailmanluokan torjunnan, erityisesti kun hyökkääjä Elín Metta Jensen riisti pallon Klubipuolustukselta ja laukoi kohti maalia. Ottelun 20. minuutilla Jensen kuitenkin onnistui katkomaan Koivusen avauksen, josta pallo lopulta kimposi maaliin asti.

Valur oli avausjaksolla selkeästi parempi – kova vastatuuli ja islantilaisten runsas kentän kastelu eivät varsinaisesti silti helpottaneet Klubin pelaamista. Ottelun kolmas maali syntyi hetki ennen jakson loppua, kun vieraat rikkoivat boksissa. Koivunen aavisti Mist Edvardsdóttirin vedon oikein, mutta ei mahtanut maalille lopulta mitään.

HJK teki selvän tasonnoston toiselle 45 minuuttiselle. Peli oli huomattavasti tasaisempaa ja vieraat saivat selkeämpi hallintajaksoja aikaan. Erityisesti Klubi- ja aikuisten sarjatason debyytin tehnyt hyökkääjä Ria Karjalainen haastoi islantilaispelaajia ennakkoluulottomasti. Myös Katariina Kosola ohitti Hallbera Guðný Gísladóttirin muutamaa otteeseen ja jakoi palloa eteenpäin.

HJK pääsi yrittämään maalintekoa muutamaan otteseen, mutta Valur puolusti uhrautuvasti ja viimeistään kokenut Islannin maajoukkuevahti Sandra Sigurðardóttir nappasi loput.

Näin ollen Klubin eurotaival päättyi 1. karsintakierrokselle. Kapteeni Linda Ruutu oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt tulokseen.

– Tälläisessä pelissä ei riitä, että pelaa yhden puoliajan hyvin. Ensimmäisellä jaksolla emme päässeet lähellekään omaa tasoa, vaikka paransimme esitystä toiselle jaksolle, pitäisi kansainvälisissä otteluissa pystyä pelaamaan ehjä 90 minuuttinen.

Valur – HJK 3-0 (3-0)
8. Gunnhildur Jónsdóttir
20. Elín Metta Jensen
36. Mist Edvardsdóttir (rp)

Avauskokoonpano:
Anna Koivunen
Nea Lehtola
Kristina ODonnell
Maaria Roth
Linda Ruutu
Emmaliina Tulkki (63. Annika Huhta)
Essi Sainio
Katariina Kosla
Eveliina Parikka (85. Hanna Ruohomaa)
Ria Karjalainen (83. Alexa Jenas)

Vaihdossa: Karina Kork, Kia Kekkonen, Tessa Rinkinen, Ella Burton, Fanni Pietikäinen, Elina Myllymäki, Ella Pesonen ja Tuuli Siponen.