Vierasvoitto Kuopiosta

HJK kaatoi lauantaina vieraskentällä KuPS:n maalein 2-1.

HJK hallitsi ensimmäistä jaksoa selvästi ja loi myös useamman hyvän maalipaikan. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt ja kotijoukkue KuPS kuittasi jakson ainoasta laukauksestaan maalin, kun Gentjana Rochi veti pallon alakulmaan vastahyökkäyksen jälkeen boksin sisältä.

HJK nousi toisen jakson alussa tasoihin, kun Lilli Halttunen suojasi hyvin palloa boksissa ja lopulta Sara Sievistö laukoi läheltä pallon KuPS-maaliin.

Maalin jälkeen Klubi loi muutaman erinomaisen paikan, mutta Nelli Kalskeen, Emilia Kupsasen tai Halttusen hyvät paikat eivät tulosta tuottaneet.

Vihdoin 68. minuutin kohdalla painostus tuotti tulosta, kun Halttunen ja Sievistö taistelivat boksissa ja Sievistö pääsi jälleen laukomaan läheltä pallon maaliin.

2-1-tilanteessa HJK hallitsi edelleen peliä selvästi, eikä kotijoukkue päässyt juurikaan hätyyttelemään Klubin maalia. Näin HJK nappasi hyvän esityksen jälkeen voiton maalein 2-1.

– Se oli hyvä matsi meiltä ja hyvä voitto kaikin tavoin. Olen tyytyväinen meidän intensiteettiin, tahtoon ja haluun voittaa, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoi pelin jälkeen.

– Meillä oli hyvä määrä laadukkaita paikkoja ja hyökkäyksiä. Viimeistely olisi voinut olla tehokkaampaa, mutta kaksi hienoa maalia teimme tänään. Puolustuspelaaminen, prässi ja eteneminen olivat tänään myös hyvällä tasolla. Tästä on hyvä jatkaa, päävalmentaja jatkoi.

KuPS – HJK 1-2 (1-0)
29. 1-0 Gentjana Rochi
51. 1-1 Sara Sievistö
68. 2-1 Sievistö

HJK:n kokoonpano
Annika Laihanen (45.Maija Koota)
Nelli Kalske
Maaria Roth
Helmi Raijas
Reetta Suomela (60. Noora Karvonen)
Elli-Noora Kainulainen (80. Suomela)
Emmaliina Tulkki (60. Jenna Topra)
Milja Kiviranta
Lotta Kalske (44. Lilli Halttunen)
Sara Sievistö
Veera Hellman (46.Emilia Kupsanen)