Vierasvoitto Tampereelta

HJK voitti lauantaina vieraskentällä Ilveksen maalein 3–1 (0–1).

Vilma Hakala - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK otti pelin hallinnan itselleen heti ottelun alusta lähtien. Kotijoukkue Ilves vetäytyi koko joukkueena puolustamaan matalalla ja tämä tuottikin ajoittain ongelmia Klubin hyökkäyspelaamiseen.

HJK loi maltilla hyviä hyökkäyksiä ja pääsi myös yrittämään maalintekoa useamman kerran. Essi Sainio, Ria Karjalainen ja Nea Lehtola olivat kaikki lähellä onnistua, mutta kuin varkain pelin avausmaalin iski kotijoukkue Ilves. Tamperelaisten yksi vastahyökkäys tuotti tulosta ja lopulta Silja Tuominen pääsi laukomaan pallon alakulmaan HJK-puolustajien keskeltä. Maali syntyi 37. minuutin kohdalla.

Ensimmäisen jakson lopussa Mimmi Nurmelan kaukolaukaus oli painua maaliin, mutta maalivahti Roosa Karppinen venyi hyvään torjuntaan. Vielä viimeisellä minuutilla Sainio oli lähellä maalintekoa, mutta laukaus Katariina Kosolan keskityksestä painui hieman ohi.

Näin tauolle mentiin HJK:n hallinnasta huolimatta Ilveksen 1–0-johdossa.

Toiselle jaksolle kentälle astui selvästi sisuuntunut HJK. Heti jakson alussa syntyikin tasoitusmaali. Ilves-puolustus blokkasi Sainion laukauksen, mutta lopulta Lehtola pääsi laukomaan harhautuksen jälkeen ja pallo painui Ilves-maaliin Karppisen käsien kautta.

1–1-tilanteessa HJK hallitsi peliä täysin, mutta Ilves-puolustus taisteli hyvin ja piti pelin tasatilanteessa pitkään. Maalintekoa Klubista pääsivät yrittämään vuorotellen Tuuli Enkkilä, Lehtola, Kosola, Ilona Walta sekä Vilma Hakala. Lähimpänä oli Hakala, jonka puskun Ilves-puolustus pelasti maaliviivalta.

Vihdoin 84. minuutin kohdalla HJK onnistui maalinteossa. Mimmi Nurmela keskitti hyvän pallon takatolpalle, josta Hakala ohjasi pallon maaliin.

Pelin lopussa Klubi onnistui vielä kerran, kun Maaria Rothin antama kulmapotkun tavoitti Karjalaisen, jonka pusku painui maaliin.

Näin HJK voitti pelin lukemin 3–1.

– Peli oli hyvin meidän kontrollissa koko ajan. Ilves puolusti erittäin matalalla, eikä voitto helpolla tullut. Meillä oli siinä koko ajan hyviä aihioita, mutta pallon kanssa on oltava jatkossa vielä parempi, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

– Olen todella iloinen siitä, että pelaajat jaksoivat yhdessä koko joukkueena hyvällä maltilla rullata peliämme loppuun asti ja siitä tuli palkinnoksi kolme pistettä. Se kertoo aina hyvää joukkueesta, että nousee tappioasemasta tasoihin ja vielä voittoon, Kunnas jakoi kiitosta pelaajilleen.

Klubilla on nyt kahdeksasta pelistään kasassa 14 pistettä. Seuraavan pelinsä Klubi pelaa perjantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi paikallisvastustaja HPS.

Kokoonpano
Ella Kelloniemi
Maaria Roth
Linda Ruutu
Mimmi Nurmela
Annika Huhta (74.Vilma Hakala)
Katariina Kosola
Tuuli Enkkilä
Nea Lehtola (88. Silja Jaatinen)
Essi Sainio
Ria Karjalainen
Sonja Hillberg (60.Ilona Walta)

Ilves – HJK 1-3 (1-0)
37. 1-0 Silja Tuominen
47. 1-1 Nea Lehtola
84. 1-2 Vilma Hakala
90. 1-3 Ria Karjalainen