Voitolla mestaruusjuhliin

FC Honka kaatui Töölössä selvästi luvuin 3-1.

Ottelu alkoi Klubin hallinnalla edellisellä kierroksella kauden ensimmäisen tappion kärsinyt joukkue tuli kovalla vauhdilla peliin. Jutta Rantala siirti HJK:n 15. minuutilla 1-0 johtoon. Espoolaiset siivosivat pallon maalista, mutta tuomari osoitti kohti keskiympyrää. Maalivahti Anna Koivunen oli joukkueen viimeinen lukko ja hoiti Hongan muutamat maalitilanteet varmasti.

Toinen puoliaika alkaa rikkonaisena ja vapaapotkuja tuli molemmin puolin. 58. minuutin kohdalla Naisten Liigan vuoden maalikuningattaren napannut Rantala iskee illan toisen vapaapotkusta. Rantala tykitti kauden aikana huikeat 22 osumaa.

Hetken myöhemmin Hongan Aino Vuorinen onnistuu saamaan pallon maaliin, mutta tilanne liputetaan paitsioksi. Klubi jatkaa painostusta ja saa muutamaan minuuttiin peräti kolme kulmapotkua, mutta espoolaiset selviävät ilman takaiskua. Rantala syöttää kymmenen minuuttia ennen loppua Hanna Ruohomaan läpi, joka ei erehdy.

Hongan lisäajalla tullut 3-1 kavennus ei enää tilannetta muuta, sillä Suomen mestaruus on palannut 14 vuoden tauon jälkeen Töölöön. Joukkueen kapteeni Linda Ruutu oli pelin jälkeen silminnähden onnelinen.

– Suomen mestaruus merkitsee todella paljon ja pelaajilla on fiilis, että olemme osa jotain suurempaa. Palasin itse vuonna 2016 takaisin Klubiin ja siitä asti ollaan menty joka vuosi eteenpäin. Mestaruus on pitkäjänteisen työn lopputulos, joten kyllä tämä tuntuu huikealta!

HJK – FC Honka 3 – 1 (1-0)