Yläloppusarja käyntiin lauantaina Tikkurilassa

HJK kohtaa lauantaina Kansallisen Liigan yläloppusarjassa Tikkurilan Palloseuran.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK sijoittui Kansallisen Liigan runkosarjassa neljänneksi. Pisteitä 18 pelistä kertyi 28. Lauantain vastustaja TiPS on sarjataulukossa toisena – 18 pelistä 43 pistettä. TiPS:n ja Klubin väliin mahtuu vielä Åland United, jolla pisteitä on 37.

Yläloppusarjassa sarjan kuusi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa kertaalleen. Klubilla on näin jäljellä viisi peliä tällä kaudella.

Klubi on ollut viime peleissään hyvässä syysvireessä. Takana on viisi peliä ilman tappioita. Näistä viidestä pelistä Klubi on saanut 11 pistettä.

– Meillä on taas hyvä treeniviikko takana ja kiva päästä mittamaan tasoa sarjan kärkipään joukkuetta vastaan, valmentaja Arttu Heinonen kertoo.

– Meidän tekemisemme kentällä on viime peleissä ollut tosi energistä ja uskon että sama jatkuu myös tulevassa pelissä. Viime pelissä (HPS) pelasimme pitkään vajaalla, mutta saimme taisteltua pisteen. Nyt tavoite on taas palata voittojen tielle, Heinonen jatkaa.

TiPS on pelannut toistaiseksi vakuuttavan kauden ja se taistelee vielä Suomen mestaruudesta. TiPS on pelannut nyt putkeen viisi peliä päästämättä maaliakaan. Edellisessä pelissään se voitti JyPK:n puhtaasti 6-0. Klubi ja TiPS ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Kevään pelin voitti HJK maalein 2-0. Kesällä TiPS puolestaan haki Bolt Arenalta pisteet itselleen maalein 2-1.

– TiPS on ollut tosi vahva viime peleissä ja onnistunut pitämään maalinsa vielä puhtaana. Hyökkäyspäässä meillekin hyvin tuttu Tia Hälinen on ollut hyvässä maalivireessä. Olen äärimmäisen luottavainen, että meidän kollektiivinen puolustuspelaamisemme luo hyvän pohjan taistella voitosta, Heinonen sanoo.

– Olemme myös saaneet hyvin vietyä eteenpäin meidän omaa pallollista pelaamistamme. Saamme kokoonpanoon myös tuoretta virtaa mukaan, joten varmasti tulee mielenkiintoinen peli kaikin tavoin, Jonne Kunnasta sijaistava Heinonen pohtii.

TiPS ja HJK kohtaavat lauantaina Tikkurilan Urheilupuiston nurmella kello 14.00. Ottelun näyttää suorana Ruutu Urheilu.