Tuskastuttava tappio Oulusta – “Sama kenttä se on molemmille”

AC Oulu nappasi kolme pistettä Justin Rennicksin maalilla. HJK on voittanut liigassa vasta yhden vierasottelun.

Kapteeni Joona Toivio. Kuva: Iitu Lehtonen

AC Oulu vs HJK 0–1 (0–1)
35’ Justin Rennicks 1–0

Aurinkoisella Raatin stadionilla AC Oulu nappasi kauden ensimmäisen voittonsa HJK:n kustannuksella. Klubi hallitsi lähes koko ottelun palloa, mutta ei kyennyt luomaan riittävän vaarallisia maalipaikkoja. Lopulta tilastoihin merkattiin HJK:lle vaivainen yksi laukaus Calum Wardin maalia kohti. 

– Tämä oli kaoottinen futismatsi. Olosuhteet olivat meille haastavat ja uudenlaiset. Tilanteet olivat vähissä. Vastustaja teki maalin erikoistilanteen jälkeen kakkospallosta, muuta he eivät saaneet aikaiseksi. Meidän ensimmäinen puoliaika oli liian hidasta pallonhallintaa, emmekä luoneet tarpeeksi paikkoja, pohti Toni Korkeakunnas ottelun jälkeen.

Lucas Lingman pelasi jälleen 90 minuuttia HJK:n keskikentällä. Kuva: Iitu Lehtonen

Ensimmäisellä 45-minuuttisella ei maalipaikoilla juhlittu. Raatin luonnonnurmi ei vielä täydessä kesäkunnossa ollut, eikä se auttanut Klubin pelinrakentelua. Pallonhallinnalla ensimmäisellä jaksolla HJK sai aikaiseksi ainoastaan yhden laukauksen, Anthony Olusanyan pusku jakson lopussa suuntautui yli Oulun maalin.

Tätä ennen Oulu oli siirtynyt kuitenkin johtoon. Niklas Jokelaisen sivuvapaapotkun jälkeen pallo tippui sopivasti Justin Rennicksille. Yhdysvaltalainen iski volleyllä kauden neljännen maalinsa.

Toiselle jaksolle pelin kuva pysyi odotetunlaisena; Oulu puolusti tiiviisti ja jätti suosiolla pallonhallinnan Klubille. Maalintekopaikoille pääseminen tuotti kuitenkin avausjakson tapaan vaikeuksia. Hassane Bandé pääsi kokeilemaan harhautteluiden jälkeen jakson puolivälissä, mutta vasurin laukaus ei harmia kotijoukkueelle tuottanut. 

Anthony Olusanya. Kuva: Iitu Lehtonen

– Toisella puoliajalla vähän parempaa ja saimme neljä kohtuullista maalipaikkaa. Vaikea voittaa, jos ei saada laukauksia puiden väliin, totesi Korkeakunnas.

Viimeiset 20 minuuttia pelannut Samuel Anini jr oli lähellä tasoittaa ottelun lisäajalla, mutta nurmenpinnasta ei riittävää voimaa pallon taakse saanut. Minuutit olivat myös ensimmäiset ”Junnulle” Veikkausliigassa HJK-paidassa.

Loppukiriä hankaloitti Diogo Tomasin suora punainen kortti 80. minuutilla. Jokelainen riisti pallon keskiympyrässä, ja oli karata läpiajoon. Tomas repi Jokelaisen nurin alimpana pelaajana punaisen kortin arvoisesti.

Elmo Henriksson piti vielä lisäajalla toivoa yllä torjumalla puolittaiseen läpiajoon murtautuneen Danny Barrowin laukauksen. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja tärkeät kolme pistettä jäivät valitettavasti Ouluun.

Luke Plange kamppailemassa pallosta. Kuva: Iitu Lehtonen

– Kotijoukkueen hyökkäyspeli hyydytettiin, mutta oma pelaaminen oli vain liian hidasta. Tarvitsemme nopeampaa pallon liikuttamista ja enemmän aloitteita selustaan. Ei tämä pelaajien yrityksestä jäänyt kiinni. Takaa-ajoa vaikeutti epäonninen punainen kortti. Tämä ilta ja huominen matkustuspäivä harmitellaan, mutta sitten uuteen nousuun ja kaikki fokus SJK:n kaatoon, kommentoi Korkeakunnas.

Katso Noah Pallaksen haastattelu Ruudun lähetyksessä.

Noah Pallas ei lähtenyt selittelemään Ruudun haastattelussa kysyttäessä nurmen kunnosta sekä Oulun ”bussitaktiikasta”.

– Tosi huono peli meiltä. Ei päästy mihinkään paikoille, pari hassua mahdollisuutta, mistä olisi voinut tehdä. Oulu teki erikoistilanteesta, ja me emme olleet hereillä siinä. Tuolla tavalla kun pelaa, niin en ole yllättynyt, että hävitään. Meidän pitää olla niin paljon parempia.

– Sama kenttä se on molemmille, ne tekivät yhden maalin ja me nolla. Sillä ei ole mitään väliä, että pelaako ne bussia vai mitä. Meidän pitää pystyä suorittamaan paljon paremmin. 

Sarjataulukkoon pisteitä kaivataan kipeästi, sillä Klubi on vasta viidentenä muita yhden ottelun enemmän pelanneena. Seuraavaksi pisteitä metsästetään viikon päästä 7.6. perjantaina Boltilla. Kello 20 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Seinäjoen Jalkapallokerho. Liput otteluun tästä.

Katso kooste ottelusta.

HJK:n kokoonpano: Elmo Henriksson – Diogo Tomas, Aapo Halme, Joona Toivio – Noah Pallas, Hans Sarpei (73’ Georgios Kanellopoulos), Lucas Lingman, Anthony Olusanya – Hassane Bandé, Luke Plange, Santeri Hostikka (73’ Samuel Anini jr)