Maalin takaa-ajoasemasta kohti jatkopaikkaa – HJK isännöi torstaina Qarabağia

Otteluparin voittaja varmistaa samalla paikan vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

Hassane Bandé ja Jukka Raitala viimeistelevissä treeneissä.

HJK vs Qarabağ FK
To 17.8.2023 klo 19:00
UEFA Europa League – Bolt Arena

HJK isännöi huomenna torstaina Qarabağia Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ratkaisevassa osaottelussa. Tilanne on Klubille tuttu: Otteluparin voitto tietäisi jatkopaikan lisäksi sitä, että Töölössä pelattaisiin syksyllä vähintäänkin Konferenssiliigan lohkopelejä. Lähellä se oli jo viime kierroksella Molden vieraana, mutta niin vain norjalaiset käänsivät ottelun viimeisellä vartilla.

Nyt lähtökohdat ovat toki hieman erilaiset. Klubi lähtee ensimmäistä kertaa tänä kesänä ratkaisevaan osaan takaa-ajoasemassa, mutta toisaalta ensimmäistä kertaa jatkopaikka ratkotaan sinivalkoisen kotiyleisön edessä.

HJK TV näyttää ottelun suorana ja suomeksi selostettuna hintaan 7,99e. Lähetyksen selostaa Petteri Vennelä.

Lucas Lingman lähtee luottavaisin mielin kohti huomista.
Katso lehdistötilaisuus

Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle ja varmistaa siis samalla paikan vähintään Konferenssiliigan lohkossa. Niin kutsutulla playoff-kierroksella vastaan tulee slovenialainen Olimpija Ljubljana.

Häviäjälläkin on edessään vielä yksi ottelupari Konferenssiliigan playoff-kierroksella. Vastaan asettuu voittaja otteluparista FCV Farul Constanța (Romania) – FC Flora Tallinn (Viro). Romanialaiset voittivat ensimmäisen osaottelun kotonaan 3–0, jälkimmäinen osa on edessä tänään keskiviikkona.

Viime viikon tapahtumat ovat vielä tuoreessa muistissa. HJK pelasi hyvän vierasottelun helteisessä Bakussa, mutta isäntäjoukkue Qarabağ oli lopulta tehokkaampi omissa maalipaikoissaan. Etenkin vaihdosta kentälle tullut trio Ollila-Hostikka-Olusanya loi tukun hyviä maalipaikkoja, eikä Klubin voittokaan ollut kaukana.

– Qarabağ muistutti parin vuoden takaista Neftçi Bakua. Hyvä joukkue ja tosi taitavia yksilöitä, mutta ei ihan parhaiten organisoitu. Meillä oli vieraspelissä hyviä aihioita, ja pääsimme tosi hyville paikoillekin. Uskon, että tällä meidän organisoidulla pelillämme pystymme haavoittamaan heidän puolustustaan. Meidän täytyy olla myös huolellisia puolustuspelissämme, jotta heidän yksilönsä eivät pääse esiin, kommentoi HJK:n keskikentän maestro Lucas Lingman.

Klubi on saanut valmistautua rauhassa tärkeään kotiotteluun, sillä joukkue ei pelannut kotimaan liigaa viikonloppuna. Qarabağ sen sijaan pelasi sunnuntaina Azerbaidžanin Valioliigaa ja voitti viime kaudella keskikastiin sijoittuneen Turanin puhtaasti 3–0. Qarabağ kierrätti pelaajistoaan vahvasti: ainoastaan Toral Bayramov sekä Redon Xhixha olivat avauksessa viime viikon molemmissa otteluissa.

– Olemme päässeet keskittymään koko alkuviikon huomiseen matsiin. Meillä oli jo valmiiksi kohtuullisen hyvä tietämys Qarabağin pelaamisesta, mutta saimme viime ottelusta vielä lisää informaatiota. Löysimme jo vieraspelin aikana niitä hetkiä, joiden aikana pystymme haavoittamaan vastustajaa, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Qarabağ on hyvin hyökkäysorientoitunut joukkue, jossa on paljon yksilöosaamista hyökkäyspäässä. Puolustus on kuitenkin jossain määrin haavoittuvainen, ja olemme harjoitelleet sen suuntaisesti, että löytäisimme siitä vielä enemmän tiloja kuin viime viikolla.

Tutustu tarkemmin huomisen vastustajaan täältä.

Toni Korkeakunnas.

– Pääsemme hyvistä lähtökohdista huomiseen otteluun. Saimme viikonloppuna huilattua, ja joukkueen terveystilanne on hyvä: valmistavissa treeneissä kirmasi 21 tervettä edustusjoukkueen kenttäpelaajaa, iloitsi Korkeakunnas.

Poissa kokoonpanosta ovat täyttä harjoituskuntoa jo hyvää vauhtia lähestyvät Aleksi Paananen ja Oliver Pettersson sekä pitkäaikaispotilaat Valtteri Moren ja Dejan Iliev. Lisäksi Bakun tuliaisina loukkaantuneiden listalle jouduttiin lisäämään lievän lihasvamman pelissä saanut Pyry Soiri, joka on poissa peleistä 1–2 viikkoa.

Vastapainoksi positiivista: Jalkavaivasta kärsinyt Matti Peltola on kunnossa taas. Myös kesän siirtoikkunan kaikki viisi hankintaa ovat torstaina valmennuksen käytettävissä.

HJK:n uusi maalivahti Niki Mäenpää ensimmäistä kertaa HJK TV:n kameran edessä Vertti Karjalaisen haastateltavana.
Odotetu paluu: Matti Peltola on jälleen kunnossa.