Mikael Forssell liittyy HJK:n valmennustiimiin

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas halusi Miklun mukaan “monestakin syystä”. 

Mikael Forssell liittyy osaksi Toni Korkeakunnaksen valmennustiimiä loppukauden mittaisella sopimuksella. Seuralegenda vetää treenikamat päälleen ensimmäisen kerran maanantaina. 

– Tuntuu mahtavalta palata “kotiin”! Olen kiitollinen “Tokelle” luottamuksesta, Forssell myhäilee.

HJK:n B-juniorit toissakaudella Suomen mestaruuteen luotsannut “Miklu” tulee osaksi hyvinkin tuttua porukkaa. 

– Tunnen staffin kieltämättä aika hyvin. Toke oli kouluttajani Uefa Pro -kurssilla, Joni (fysiikkavalmentaja Ruuskanen) oli kouluttajani Uefa A -kurssilla, “Tonto” (fysio Tony Elomaa) teki keikkahommia Klubissa kun itse pelasin ja “Wallun” (Ville Wallén) kanssa olen tietysti itse pelannut. Ossin (valmentaja Virta) tunnen useammastakin Uefa-koulutuksesta ja toki myös “Bobi” (huoltaja Boris Wistuba) on tuttu mies, Forssell listaa.

Päävalmentaja Korkeakunnas kertoo halunneensa HJK:n oman kasvatin tiimiinsä monestakin syystä.

– Miklu on tietenkin entinen huippupelaaja, mutta Uefa Pro -kurssilla vakuutuin siitä, kuinka intohimoinen hän on oppimaan ja tutkimaan peliä myös valmentajana. Hän tuo joukkueeseen ymmärrystä huippuammattilaisena olemisen vaatimuksista. 

– Keskustelimme paljon hänen valmentaessaan HJK:n B-junioreita kahden vuoden ajan. Miklun persoona ja ihmissuhdetaidot ovat mielettömiä. Hän luo ympärilleen positiivisuutta ja intohimoa eli juuri sitä, mitä kaipaan pelaajien lisäksi myös kollegoilta. 

Taustansa ansiosta Forssell tuntee erinomaisesti etenkin HJK:n nuoremman kaartin. Veikkausliigajoukkueen nykypelaajista hän on valmentanut muun muassa Johannes Yli-Kokkoa, Aaro Toivosta ja Elmo Henrikssonia, ja HJK Klubi 04:ssä kasvaa parhaillaan pitkä lista entisiä B-junioreita.  

– Nyt on aidosti tarkoitus tiivistää edustusjoukkueen ja HJK Klubi 04:n yhteyttä, ja Miklu on pelaajatuntemuksellaan erinomainen vahvistus myös siihen, Korkeakunnas toteaa.

Forssell kutsuttiin HJK Hall of Famen jäseneksi toissa vuonna. Huuhkajien kautta aikojen kolmanneksi parhaan maalintekijän meriittilista pelaajana on sen verran pitkä, että internetistä uhkaa loppua tila – siksi miehen pelaajauraa voi kerrata täältä

Tervetuloa takaisin Klubiin, Miklu!