Oulun jälkeen Oulunkylä

Kauden toinenkin Helsingin paikallisottelu on loppuunmyyty. Klubin viisi viimeisintä maalia ovat viimeistelleet Luke ja “Luke”.

Johannes Yli-Kokko, Santeri Hostikka, David Ezeh ja Liam Möller säntäävät kohti Ogelia.

Gnistan–HJK 
Ke 12.6. klo 19:00 
Veikkausliiga – Mustapekka Areena, Oulunkylä

HJK:n edellistä vierasottelua Oulussa tekee mieli kerrata korkeintaan sisuunnuttavana muistona. Tappio kehnolla pelillä, pulinat pois ja perään komea kotivoitto SJK:sta.

Vaan eihän otteluennakon kirjoittaja malta olla mainitsematta, että kauden pisimmän vierasmatkan jälkeen seuraava vieraspeli on kauden lyhyin. Runsaan 600 kilometrin Oulun-matkan sijaan edessä on runsaat 7 kilometriä Oulunkylään ja kauden toiseen Helsingin paikallismatsiin. 

HJK ja Gnistan kohtasivat Boltilla vain kolme viikkoa aiemmin. Toni Korkeakunnaksen paluuottelussa pisteet jäivät isännille Lucas Lingmanin maalilla. Tuon jälkeen Klubi tasasi pisteet Ilveksen kanssa (maalintekijänä Luke Plange), kävi häviämässä Oulussa ja murjoi SJK:n perjantaina – jälleen Lukejen voimin: “Luke” Lingman osui rankkarista, Luke Plange kolmesti pelitilanteista. 

Myös Idrottsförening Gnistan (Urheiluseura Kipinä) on pelannut kolmesti HJK-tapaamisen jälkeen. Maarianhaminasta irtosi tasuripiste ja kotikentältä jumbo-Lahtea vastaan 2–1-voitto. Lauantaina Gnistan taipui Tammisaaressa viime hetken rankkarilla, mikä tarkoitti EIF:n historian ensimmäistä liigavoittoa. 

Lahtea vastaan Gnistanin molemmat maalit teki joukkueen ykköspyssy Joakim Latonen, joka on laukonut jo kuusi liigaosumaa. Voitto oli Kipinälle epäilemättä hyvinkin tärkeä, sillä edellisestä liigavoitosta ehti vierähtää puolitoista kuukautta ja 7 voitotonta ottelua. 11 pelistä kasassa on 12 pistettä kahdeksas sija. 

Gnistan sai haalittua kauden toiseen Helsingin paikallismatsiin lisää katsomokapasiteettia, mutta ottelu myytiin silti loppuun hyvissä ajoin. Onnellisille lipun omistajille on saapumisohjeita täällä. Ilman lippua jääneitä palvelee tuttuun tapaan Ruutu. Lähetys käyntiin klo 18.45. 

HJK:n loukkaantuneina olleista pelaajista David Ezeh ja Johannes Yli-Kokko ovat pelikunnossa taas, mutta poissaolojakin laajasta ringistä tutusti on. Georgios Kanellopoulos sairastui SJK-pelin aattona, ja hän on sivussa myös Gnistania vastaan.

Hassane Bandé pelasi Burkina Fason riveissä 80 minuuttia myöhään maanantai-iltana Sierra Leonea vastaan, joten myös hänelle Gnistan-peli tulee liian nopeasti. 

Hans Sarpei