Toni Korkeakunnas: ”Harmittaa, ettemme saaneet kunnolla mahdollisuutta”

HJK hävisi Eurooppa-liigan karsinnoissa azerbaidžanilaiselle Qarabağille yhteismaalein 2–4.

Pettymys oli päällimmäinen tunne Toni Korkeakunnaksen mielessä.

HJK vs Qarabağ FK 1–2 (1–1)
10’ Santeri Hostikka 1–0
45+3’ Toral Bayramov 1–1
56’ Yassine Benzia 1–2
Yleisömäärä: 7612

HJK ei onnistunut kirimään maalin takaa-ajoasemaa umpeen Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, vaan vierasjoukkue Qarabağ vei 2–1-vierasvoiton myötä yhteismaalit lukemin 4–2. Klubin pelit jatkuvat ensi viikon torstaina Konferenssiliigan karsinnoissa vierasottelulla romanialaista Farul Constanțaa vastaan.

Alku sujui Klubin suunnitelmien mukaan, kun Santeri Hostikka vei isännät johtoon jo kymmenennellä minuutilla. Tunnelma katsomossa oli maalin jälkeen korkealla, mutta sitten alkoivat vastoinkäymiset.

Ensin ottelun erotuomari Willy Delajod nosti Kevin Kouassivi-Benissanille kaksi keltaista korttia alle kahdessa minuutissa, ja Klubi joutui vajaalle jo vartin kohdalla. Sitten Miro Tenho sai pallon voimalla päähänsä, ja HJK-kapteeni joutui jättämään kentän jo avausjaksolla.

Avausjakson viimeinen takaisku koettiin lisäajan kolmannella minuutilla, kun Qarabağ sai rangaistuspotkun, jonka Toral Bayramov ampui maaliin.

– Olen pettynyt ennen kaikkea pelaajien puolesta. Saimme maalin heti alkuun, ja sitten toisesta taklauksesta toinen keltainen. Ottelun kuva hieman muuttui sen myötä. On aika vaikeaa pelata noin pitkä aika vajaalla laadukasta joukkuetta vastaan. Se harmittaa eniten, ettemme saaneet kunnolla mahdollisuutta haastaa vastustajaa, harmitteli HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

HJK:n olisi pitänyt tehdä toisella jaksolla vähintään yksi maali, jotta ottelupari olisi edennyt jatko-otteluun. Vuori oli liian suuri kiivettäväksi, ja azerbaidžanilaiset ratkaisivat otteluparin käytännössä jo hyvissä ajoin, kun Yassine Benzia vei vieraat 2–1-johtoon vajaan tunnin kohdalla.

– Päällimmäisinä tunteena on tietysti pettymys, mutta samalla myös suuri ylpeys siitä, miten joukkue vaikeassakin tilanteessa reagoi ja yritti. Olen ylpeä pojista. Hävisimme kuitenkin vain maalilla, vaikka pelasimme käytännössä koko ottelun vajaalla.

HJK on pelannut uuden valmennustiimin alaisuudessa nyt kahdeksan ottelua. Seuraava koitos on edessä jo sunnuntaina, kun Klubi pelaa Veikkausliigassa FC Interiä vastaan. Ensi viikolla on edessä puolestaan Konferenssiliigan viimeinen karsintakierros, jonka panoksena on paikka kilpailun lohkovaiheessa.

– Prosessimme on ollut kovin lyhyt, mutta olemme koko ajan päässeet eteenpäin. Minulla on vahva tunne, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Otetaan tästä opiksi ja tehdään kaikkemme, jotta klaaraamme viimeisen mahdollisuutemme. Sitä ennen meidän pitää kuitenkin hoitaa mestaruustaiston kannalta tärkeät kolme pistettä sunnuntaina, totesi Korkeakunnas.

Katso kooste ottelusta