HJK Cup 2024: Chelsea FC tähdittää syyskuun turnausta

HJK Cup 2024 pelataan 6.–8.9. Bolt Arenalla ja Töölön Pallokentillä. Tänä vuonna turnaukseen saapuu U10 -joukkue lontoolaisesta Chelsea FC:stä, jonka junioriakatemiaa pidetään yhtenä maailman laadukkaimmista.

HJK Cupissa 2023 Klubi kohtasi Juventuksen. Kuva: Hanna Väyrynen.

HJK Cup 2024 pelataan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.–8.9. Bolt Arenan ja Töölön Pallokentän kentillä. Tiedossa on jälleen laadukasta juniorijalkapalloa, kansainvälisiä suurseuroja ja jalkapallon riemua. Tänä vuonna turnaukseen saapuu U10 -joukkue lontoolaisesta Chelsea FC:stä, jonka junioriakatemiaa pidetään yhtenä maailman laadukkaimmista.

Lisäksi turnaukseen ovat tulossa Ruotsin suurseurat Brommapojkarna (U12), Djurgården (U12) ja Hammarby (U10 & U11) sekä Baltian parhaat joukkueet Virosta, Liettuasta ja Latviasta.

Viime vuoden turnauksessa tehdyt sääntökokeilut ja uudistukset saivat hyvän vastaanoton, ja tänä vuonna jatketaan samoilla säännöillä. 8v8- ja 7v7-peleissä sivurajatilanteet aloitetaan kuljettamalla tai syöttämällä. Turnauksessa pelataan isommilla alkulohkoilla lyhyempiä pelejä nyt myös 11v11-peleissä, joissa muodostetaan kaksi kuuden joukkueen lohkoa, joissa pelit ovat 30 minuutin mittaisia.

HJK Cup 2024 jatkaa myös viime vuonna aloitettua perinnettä: turnauksen yhteyteen järjestetään valmentajien seminaarin, johon kutsutaan myös kansainväliset vieraat jakamaan näkemyksiään. Viime vuonna turnauksen valmentajat oppivat Juventuksen ja Norwichin akatemioiden arjesta.

Vuoden 2024 suurin uutuus on HJK Cup -karsintaturnauksen paluu. HJK Challenger Cup järjestetään ikäluokissa U10 (2014 syntyneet), U11 (2013 syntyneet) ja U12 (2012 syntyneet) Töölön Pallokentän kentillä lauantaina 24.8. Yksipäiväisen turnauksen voittajat saavat kutsun ja osallistumisluvan varsinaiseen HJK Cup 2024 -turnaukseen. Turnaus pelataan samoilla säännöillä kuin HJK Cup.

– Tiedossa on entistä laadukkaampi turnaus ja tapahtuma. Viime vuodesta opittiin, ja kansainväliset vieraat Juventus, Norwich City ja Bohemians Praha toivat turnaukseen valtavasti kiinnostavuutta. Vuonna 2023 turnaukseen osallistui yhteensä 17 kansainvälistä joukkuetta, ja vuonna 2024 todennäköisesti kansainvälisiä joukkueita on jo yli 20. Chelsea on joukkue, jota kannattaa todellakin tulla katsomaan, sanoo Ville Loppinen turnausorganisaatiosta.

Vuoden 2024 kutsuprosessi on ollut onnistunut ja lähes kaikki ikäluokat ovat täyttyneet erinomaisilla joukkueilla, ja kiinnostus on suurempaa kuin aikaisempina vuosina.

Turnauksella on myös pääyhteistyökumppanina Fonecta, jonka tuki on HJK:lle, suomalaiselle juniorijalkapallolle ja turnaukselle on korvaamaton.

– HJK Cupin, HJK:n, Töölön Pallokentän ja Bolt Arenan tarjoamat turnausolosuhteet ovat ainutlaatuiset. Saamamme palaute vuoden 2023 vierailtamme oli lähes ylistävää. Tästä on hyvä kehittää turnausta ja tehdä asioita vielä paremmin, vapaaehtoisvoimin yhdessä HJK:n organisaation kanssa kehitämme myös suomalaista jalkapalloa, sanoo Loppinen.

HJK Cupia pelattiin viime vuonnakin Pallokentän Saharassa. Kuva: Hanna Väyrynen.

HJK Cupissa on tänä vuonna joukkueita näissä ikäluokissa (muutokset karsintaturnauksen joukkuemäärissä mahdollisia):

U9: 7v7 – 16 joukkuetta
U10: 8v8 – 16 joukkuetta + 8 joukkuetta karsintaturnauksessa
U11: 8v8 – 16 joukkuetta + 8 joukkuetta karsintaturnauksessa
U12: 11v11 – 12 joukkuetta + 6 joukkuetta karsintaturnauksessa
U13: 11v11 – 12 joukkuetta

HJK Cup 2024 on kutsuturnaus, johon karsintaturnaus HJK Challenger Cup tuo uuden mausteen. Lue lisää turnaussivustolta.