Klubin nuorimmat pukivat ensimmäiset pelipaitansa

HJK:n aloittavan ikäluokan, 2017–2018 syntyneiden, joukkueiden syksyn treenit käynnistyivät jännittävissä merkeissä, kun Klubin liigajoukkueiden pelaajat jakoivat pienille pelureille omat pelipaidat.

Tuuli Enkkilä & Jasmin Mansaray - HJK Helsinki.
Tuuli Enkkilä ja Jasmin Mansaray jakamassa pelipaitoja HJK Kannelmäen pelaajille.

HJK:n 5–6-vuotiaiden uudet joukkueet Arabianrannassa, Itä-Helsingissä (HJK East), Kannelmäessä, Malmilla, Munkkiniemessä ja Töölössä aloittivat harjoittelun kesän kynnyksellä avoimilla kokeilujaksoilla. Syksyn myötä vauhtiin liittyivät myös Lauttasaaren ja HJK City -alueen uudet joukkueet.

Yksi ensimmäisen harjoitusvuoden kohokohdista koettiin monessa joukkueessa kesätauolta palatessa. Kentällä pieniä pelureita odottivat Klubin kumppanin Vaasanin pelaajille tarjoamat ensimmäiset ikiomat pelipaidat sekä maistuvat leipätervehdykset. Pienten pelureiden jännitys kasvoi entisestään, kun HJK:n liigajoukkueiden pelaajat astelivat kentälle jakamaan kauan odotettuja pelipaitoja.

– En muista tarkkaa hetkeä, kun sain ensimmäisen pelipaitani, mutta olin uskoakseni silloin viisivuotias. Pelipaita tuntui minulle silloin tärkeältä ja etenkin numeron valinta oli aina iso juttu, HJK:n Kansallisen Liigan joukkueen Tuuli Enkkilä pohti paitajaon yhteydessä.

Samoin muisteli Maksim Stjopin. Etenkin ensimmäinen oma pelinumero, numero kaksi, on jäänyt mieleen.

– Sain ensimmäisen pelipaidan 10-vuotiaana. Olihan se hienoa, kun näki oman sukunimen siinä, hieno tunne.

HJK Helsinki juniorit
HJK Kannelmäki T/P17-18 pelaajat yhdessä HJK:n liigajoukkueiden Tuuli Enkkilän, Jasmin Mansarayn ja Maksim Stjopin kanssa.

Jännityksen helpotettua kentällä lyötiin ylävitosia omien esikuvien kanssa ja nuoremmat klubilaiset pääsivät tenttaamaan kokeneempia.

– Kun olin lapsi, meille ei tarjoutunut mahdollisuuksia tavata liigajoukkueen pelaajia tai käydä heidän matseissaan. Tämän takia minusta on hienoa, että nykyään järjestetään tällaisia tapaamisia. Lapsille on varmasti mahtavaa päästä näkemään liigapelaajia ja puolestaan henkilökohtaisesti pelaajan näkökulmasta on motivoivaa nähdä pieniä lapsia, jotka katsovat itseä ylöspäin, Enkkilä kiteytti liigapelaajien ajatuksista.

Kiitos Vaasan upeiden muistojen mahdollistamisesta!

Kiinnostaako jalkapalloharrastus? Tule tutustumaan HJK:n joukkuetoimintaan! Oman alueesi joukkueet ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.