Valmennustiimit 2024: HJK P17 & T18 Akatemia, naisten Ykkönen

HJK Akatemian vanhimpien ikäluokkien tulevan kauden valmennustiimit ovat valmiina kauteen. Valmennuksessa nähdään jatkuvuutta kuluneelta kaudelta sekä tiivistä huippuvaiheen joukkueiden välistä yhteistyötä.

HJK P17 Akatemia - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK P17 Akatemian päävalmentajana aloittaa joukkueen valmennuksessa kuluneellakin kaudella toiminut Kari Naakka. Naakan saattelee uuteen tehtävään joukkuetta viimeiset kaksi kautta luotsannut Mikael Forssell.

– Vaikka emme tällä kaudella onnistuneet uusimaan mestaruutta, haluaisin kiittää joukkuetta jokapäiväisestä tekemisestä, mikä on kuitenkin se tärkein asia, joka vie pelaajia yksilöinä eteenpäin. Ylpeänä voin myös sanoa, että meiltä lähti kesken kauden neljä avainpelaajaa ulkomaille upeisiin seuroihin ja silloin voi todeta valmentajana, että on ainakin jotain tehty yhdessä oikein. Se antaa myös toivoa ja uskoa muille pelaajille, kun joukkuekaverit saavat siirtoja ulkomaille, Forssell pohtii.

– Erityisesti haluan kiittää koko staffia upeasta panostuksesta koko minun kahden vuoden ”B-taipaleen” aikana. He auttoivat, opettivat ja tukivat pelaajia, mutta varsinkin minua päävalmentajana. Toivotan tsemppiä uudelle päävalmentajalle ja hyvälle ystävälleni Kari Naakalle ja hänen staffilensa tulevalle kaudelle, Forssell päättää.

Päävalmentajan pestiin valittu Naakka näkee joukkueen toiminnassa selvän jatkumon.

– Se, että saan mahdollisuuden toimia päävalmentajana on tietysti iso kunnia. Lähden tehtävään nöyränä, innolla ja valmiina tekemään kovasti töitä. Haluaisin myös kiittää Miklua kuluneista kahdesta vuodesta. Miklu on loistava valmentaja ja koen, että olen etuoikeutettu, kun olen saanut työskennellä hänen kanssaan, Naakka kiittää ja jatkaa:

– HJK:lla on 2007 ja 2008 syntyneiden ikäluokissa paljon erittäin lupaavia pelaajia ja haluamme yhdessä luoda heille HJK:n B:ssä toimintaympäristön, jossa on mahdollisuus kehittyä ja siirtyä HJK:n pelaajaputkessa eteenpäin kohti ammattilaisuutta. Meillä on tänäkin vuonna erinomainen ja ominaisuuksiltaan toisiaan täydentävä valmennus- ja taustatiimi ja odotan kovasti yhteistyömme alkamista.

– HJK P17 pelasi Miklun päävalmentajakausina aktiivista ja viihdyttävää jalkapalloa ja tavoitteenamme on jatkaa samaan tapaan. Mielestäni pallonhallintaan perustuva, aktiivinen ja rohkea pelaaminen kehittää nuoria pelaajia parhaiten ja siksi haluamme pelata niin tulevallakin kaudella. Joukkuepelaamisen lisäksi on tietysti tärkeää pystyä kehittämään myös pelaajien yksilöllisiä ominaisuuksia ja siksi on todella hienoa, että valmennustiimissämme on paljon osaamista myös tähän liittyen, Naakka kertoo.

HJK T18 Akatemia ja naisten Ykkönen

HJK T18 Akatemia - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubin T18 Akatemia voitti jälleen kuluneella kaudella Suomen mestaruuden. Myös HJK N2 -joukkue pelasi menestyksekkään kauden lunastaen Klubille ensi kaudeksi paikan naisten Ykkösestä. Nousun myötä HJK:n naisten ja tyttöjen huippuvaiheeseen tulee ensi kaudeksi uusi joukkue naisten Ykköseen, joka on tarkoitettu väliportaaksi T18 Akatemian ja Kansallisen Liigan joukkueen välille.

– Ykkösen paikka on meidän pelaajapolkuumme äärimmäisen tärkeä asia. Nyt meillä on liigajoukkueen lisäksi kaksi nuorten pelaajien kehittymispaikkaa, toinen siis naisten Ykkösessä ja T18 SM-sarjassa, naisten ja tyttöjen huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius kiteyttää.

HJK T18 Akatemian valmennuksesta vastaavat myös HJK:n Kansallisen Liigan valmennustiimissä toimivat Peetu Lepistö ja Biran Jeng. Naisten Ykkösen päävalmentajana toimii Joonas Sarelius, tiimissään niin ikään Jeng sekä Liisa-Maija Rautio.

– Olemme jo useana vuonna toimineet niin, että huippuvaiheen joukkueissa on aina osittain samat valmentajat. Se vahvistaa joukkueiden välistä yhteistyötä niin kentällä kuin kentän ulkopuolella ja samalla se vahvistaa pelaajien arkea, kun enemmän valmentajia on koko ajan arjessa läsnä, Sarelius kertaa.

Talenttivalmennuksessa tuttuja kasvoja

HJK Akatemian huippuvaihteen tyttöjen talenttivalmentajana jatkaa Peetu Lepistö, joka toimii etenkin HJK T18 Akatemian ja HJK:n Kansallisen Liigan joukkueen nuorten pelaajien tukena. Kuluneella kaudella HJK:n poikajoukkueiden talenttivalmentajana toiminut Aleksi Lalli aloittaa HJK Klubi 04 päävalmentajana. Uutena poikajoukkueiden pelaajiin keskittyvänä talenttivalmentajana on aloittanut Klubiin palannut Niko Rajala.

Rajala on vaikuttanut Klubissa aiemminkin, mm. Palloliiton valmennusosaamisen kehittäjänä (VOK), ASM-joukkueen valmennuksessa sekä useissa muissa tehtävissä kaupunginosa- ja akatemiajoukkueiden valmennuksessa sekä HJK Klubi 04 joukkueenjohtajana ja valmennustiimissä.

Valmennustiimit kaudella 2023–2024

HJK P17 Akatemia
Päävalmentaja: Kari Naakka
Valmentaja: Mike Peltola
Talenttivalmentaja: Niko Rajala
Suorituskykyvalmentaja: Samuli Hietamäki
Fysioterapeutti: Siiri Tura
Mv-valmentaja: nimetään myöhemmin

HJK T18 Akatemia
Valmentajat: Peetu Lepistö, Biran Jeng
Suorituskykyvalmentaja: Karoliina Murto
Fysioterapeutti: Pauliina Pitkänen
Joukkueeseen nimetään vielä yksi valmentaja ja mv-valmentaja

Naisten Ykkönen
Päävalmentaja: Joonas Sarelius
Valmentajat: Liisa-Maija Rautio, Biran Jeng
Talenttivalmentaja: Peetu Lepistö
Mv-valmentaja: Juho Illi
Suorituskykyvalmentaja: Siiri Tura
Fysioterapeutti: Pauliina Pitkänen