Haka kaatui Töölössä

HJK:n voitossa oli tutut maalintekijät. FC Haka kaatui Roope Riskin, Rasmus Schüllerin ja Lucas Lingmanin maaleilla.

HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola

HJK vs Haka 3-1 (1-0)

Veikkausliigan avausottelussaan Lahden kaatanut HJK sai vieraaksi ensimmäiseen kotiotteluunsa sarjanousija Hakan.

Klubin avauksessa nähtiin kaksi muutosta Lahti-kamppailusta, kun Santeri Väänänen ja Roope Riski avasivat Ferhan Hasanin ja Tim Väyrysen sijaan.

Ottelu lähti isäntien komennossa käyntiin ja pelin painopiste painui välittömästi Hakan päätyyn. HJK sai ensimmäisten minuuttien aikana neljä kulmapotkua, mutta vieraat puolustivat tilanteet tarkasti.

Peli ei lopulta ehtinyt vanheta kymmentäkään minuuttia ennen kuin HJK iski kuparisen rikki. Lucas Lingman tarjoili boksin reunalta erinomaisen keskityksen Hakan puolustuslinjan taakse, jonne rynnännyt Roope Riski ohjasi pienellä osumalla pallon Hakan verkkoon.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Roope Riski teki Klubin avausmaalin.

HJK jatkoi avausmaalin jälkeen kovaa painostusta. Lingman oli lähellä tuplata johdon vartin kohdalla, mutta Michael Hartmann Hakan maalilla venyi erinomaiseen torjuntaan läheltä tulleen vedon tiellä.

Ensimmäisen nelivitosen edetessä myös vierasjoukkue Haka pääsi paremmin peliin mukaan. Vieraiden hyökkäykset tulivat laitojen kautta, eikä HJK:n puolustuksella ollut juurikaan vaikeuksia. Toistaiseksi paras paikka vieraille aukesi 35. peliminuutilla, kun Saibaa Keita pääsi laukomaan aavistuksen HJK:n rangaistusalueen ulkopuolelta. Veto kuitenkin painui niukasti yli Antonio Regueron vartioiman maalin.

Vain pari minuuttia ennen taukoa Haka sai vaarallisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Henri Malundama iski pallon maaliin. Tilanne kuitenkin tuomittiin lopulta paitsioksi, jonka myötä osuma hylättiin.

Klubi puolestaan onnistui luomaan vielä vaarallisen hyökkäyksen ennen taukoa, mutta Väänäsen keskityksestä puskemaan päässeen Lingmanin yritys painui Hartmannin syliin.

Avausjaksolla ei lopulta lisäosumia nähty ja tauolle siirryttiin HJK:n johdossa. Vaikka ottelun alku oli selvästi isäntien hallintaa, pääsi vierasjoukkue Haka myös ottelun edetessä peliin hyvin mukaan. Maalipaikat olivat kuitenkin Klubin hyväksi, ja ilman Hakan puolustajien uhrautuvia heittäytymisiä numerot olisivat voineet olla suuremmat HJK:n hyväksi.

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Atom Tanaka

HJK teki tauolla yhden vaihdon, kun Ivan Ostojić korvasi Miro Tenhon topparin tontilla.

Toinen jakso lähti käyntiin melko verkkaisesti. HJK otti pallonhallinnan itselleen ja kierrätti peliä laidalta toiselle. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen Atom lähti haastamaan Haka-puolustusta boksiin ja japanilainen rapattiin nurin sääntöjen vastaisesti. Pallo vietiin pilkulle, eikä Rasmus Schüller erehtynyt, vaan tarkka laukaus oikeaan yläkulmaan tuplasi Klubin johdon.

Tilanne kuitenkin kaventui vain parin minuutin jälkeen. Haka sai vapaapotkun laidalta, joka lopulta epäonnisesti painui Regueron selän taakse HJK:n oman pelaajan pään kautta.

Hakan iltapuhde vaikeutui kuitenkin tunnin kohdalla, kun Keita katseli keltaista korttia toistamiseen, josta seurasi suihkukomennus ja vierailijat joutuivat vajaalle.

Ylivoimalle päästyään HJK suoritti kaksi vaihtoa. Maalintekijä Roope Riski, sekä Väänänen jättivät kentän, ja tilalle tulivat Väyrynen ja Joonas Vahtera.

Klubi painoi pelin jälleen Hakan päätyyn ja kolmas maali oli enemmän kuin lähellä. Riku Riski tarjosi pallon boksissa Atomille, jonka veto olisi painunut maaliin, mutta pallo jämähti maaliviivan tuntumassa omaan pelaajaan.

Helpottava kolmas osuma syntyi lopulta kellon juuri käännyttyä viimeiselle kympille. HJK:lle tuomittiin vapaapotku aivan Hakan boksin reunalta. Erinomaisella pelipäällä jälleen ollut Lingman otti vetovastuun, ja keskikentän taiturin kaunis veto painui muurin yli aivan takanurkkaan jättämättä Hartmannille mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Lucas Lingman

Välittömästi maalin jälkeen David Browne tuli Riku Riskin tilalle vaihdosta. Muutaman minuutin kentällä oltuaan Browne oli lähellä maalintekoa, mutta laiturin veto pamahti tolppaan.

Enempää osumia Bolt Arenan illassa ei kuitenkaan nähty ja loppulukemat kirjattiin HJK:n hyväksi 3-1. Vaikka HJK ottelua hallitsikin ja loi huomattavasti enemmän tekopaikkoja, ei Haka tehnyt peliä isännille helpoksi.

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Kolmen pisteen myötä HJK jatkaa puhtaalla pelillä ja on asettunut Veikkausliigan piikkipaikalle, tosin tasapisteisiin KuPSin ja Ilveksen kanssa.

Katso videolta Lucas Lingmanin haastattelu:

HJK:n seuraava ottelu on perjantaina 17.7. Turussa, kun Klubi matkaa Interin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30.

10′ Riski Ro 1-0
53′ Schüller 2-0 rp
56′ Murillo (om) 2-1
81′ Lingman 3-1

HJK:n kokoonpano: Reguero, Murillo, O’Shaughnessy, Tenho (46. Ostojić), Alho – Väänänen (66. Vahtera), Schüller, Lingman – Atom, Ro Riski (66. Väyrynen), Ri Riski (83. Browne)