HJK Klubi 04 ja FC Haka tasasivat pisteet Valkeakoskella

HJK Klubi 04 pelasi erinomaisen toiseksi viimeisen harjoitusottelun ennen Ykkösen sarja-alkua. Joukkue tasasi pisteet vieraspelissä Veikkausliigajoukkue FC Hakaa vastaan 1-1.

Legendaarisella Tehtaankentällä käyty kamppailu oli kaksijakoinen. Ensimmäinen puoliaika oli vierasjoukkueen hallussa, kun taas toisella puoliajalla Veikkausliigajoukkue otti ohjat käsiinsä. Haka oli toisella jaksolla sen verran hallitsevampi, että lopputulos ehkä mairittelee hiukan nollanelosta. Silti, pistejako Veikkausliigajoukkuetta vastaan on erinomainen tulos; HJK Klubi 04 näyttää löytäneen hyvän vireen juuri sopivaan aikaan sarjakauden avauksen kynnyksellä; tasapeli oli joukkueen neljäs peräkkäinen tappioton ottelu.

HJK Klubi 04:n kokoonpanossa nähtiin tällä kertaa vahvistus Veikkausliigajoukkueesta, kun maalissa aloitti Jakob Tånnander, joka pelasikin erinomaisen ottelun. Haka on luonnollisesti Tånnanderille tuttu, koska hän pelasi joukkueessa viime vuokrapelaajana. Puolustusnelikon muodostivat tällä kertaa vasemmaltaRico Finnäs, Johannes Kytilä, Rony Jansson ja Kalle Wallius. Keskikentän kolmikko oli Didí pohjalla, ylempänä Tommi Jäntti ja Saku Heiskanen. Vasemmalla laidalla aloitti Henri Salomaa, oikealla SamuelAnini Jr., kärjessä Kai Meriluoto.

HJK Klubi 04:n avausjakson peli oli lupauksia herättävä. Nollanelonen pystyi häiritsemään sarjaporrasta korkeammalla pelaavan vastustajan peliä niin hyvin, että FC Haka ei saanut ensimmäisellä puoliajalla missään vaiheessa peliään kulkemaan sujuvasti.

Nollanelosella oli avausjaksolla enemmän hyviä maalintekotilanteita kuin isännillä. Ilman Hakan maalivahdin Mika Hilanderin muutamaa huippupelastusta, nollanelosen taukojohto olisi voinut olla suurempikin. Esimerkiksi reilun puolen tunnin pelin jälkeen nollanelosen kärki Kai Meriluoto pääsi nokikkain Hilanderin kanssa, mutta tämä venyi erinomaiseen torjuntaan.

Haka sai tämän tilanteen jälkeen purettua pallon, mutta Didí onnistui syöttämään pelivälineen Samuel Anini Jr:lle, joka onnistui laukomaan pallon yllättävällä kääntölaukauksella noin 20 metristä Haka-maalin vasempaan alakulmaan.

Nollanelosen esitys oli niin vahva, että Hakan päävalmentaja Teemu Tainiokin joutui Hakan nettisivuilla myöntämään, että oman joukkueen esitys ei tyydyttänyt.

– Kyllähän ensimmäisen puoliajan esitys oli kaikin puolin todella heikko, maajoukkuelegenda kiteytti.

HJK Klubi 04:n päävalmentaja Mika Väyrynen ei hyvän avausjakson jälkeen vaihtanut tauolla ketään. Muutenkin sarjakauden avauksen lähestyessä Väyrynen vaihtoi vähemmän kuin aikaisemmissa harjoituspeleissä; 56. minuutilla Liam Möller tuli Salomaan tilalle, tunnin kohdalla Agon Sadiku korvasi kärjessä Kai Meriluodon ja Denis Cukici tuli viimeiseksi 20 minuutiksi keskikentän pohjalle Didín tilalle.

Toisen puoliajan yleisilme oli hyvin erilainen kuin ensimmäisen. Hakan parempi ote pakotti nollanelosen pitkiksi ajoiksi puolustuskannalle. Hakan tasoitusosuma ei tarvinnut odottaa kovin kauan; toista jaksoa oli pelattu noin 10 minuuttia, kun Henri Malundama pääsi murtautumaan vasemmalta boksin sisään ja antamaan matalan syötön maalin eteen, mistä Jesse Huhtala sijoitti pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin.

Hakan esitys toisella puoliajalla oli niin vahva, että vierasjoukkue sai olla tyytyväinen loppunumeroihin. Niin oli pelin jälkeen myös päävalmentaja Mika Väyrynen.

– Tulos oli hyvä, pelasimme kuitenkin Veikkausliigan avaukseen valmistautuvaa joukkuetta vastaan. Silti, toisella jaksolla me jäimme turhan pahasti jalkoihin. Meidän olisi pitänyt löytää paremmin vapaita tiloja Hakan prässin takaa. Toisaalta avausjakson pelissämme oli paljon hyviä elementtejä. Meillä oli muutama erinomainen paikka siirtyä jopa kahden maalin johtoon.

– Tästä on hyvä jatkaa kevään viimeiseen harjoituspeliin torstaina Turun Palloseuraa vastaan.

Torstain ottelu pelataan Turun Kupittaan tekonurmella klo 13.30.

FC Haka vs HJK Klubi 04 1-1 (0-1)

33. 0-1 Samuel Anini jr.
56. 1-1  Jesse Huhtala

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Tånnander – Finnäs, Kytilä, Jansson, Wallius – Didí (71. Cukici), Jäntti, Heiskanen – Salomaa (56. Möller), Anini Jr., Meriluoto (60. Sadiku)