HJK Klubi 04 lisäsi sarjajohtoaan

Nollanelosen sarjajohto Kakkosen Lohko B:ssä on jo yhdeksän pistettä.

HJK Klubi 04. Photo: @ Jussi Eskola

PIF vs HJK Klubi 04 0–1

HJK Klubi 04 lisäsi sunnuntaina Kakkosen B-lohkon johtoaan, kun joukkue kukisti Paraisilla Pajbackna nurmella Pargas IF:in niukasti 1–0. Kun toisena ollut Ilves/2 kärsi samanaikaisesti 1–3-kotitappion Atlantis FC:lle, nollanelosen sarjajohto kasvoi 9 pisteeseen kolme kierrosta ennen kauden loppua.

Nollanelonen lähti metsästämään 13. peräkkäistä voittoaan seuraavalla kokoonpanolla: Maalissa jatkoi Mathias Ahlblad, puolustuslinjassa pelasivat oikealta Kalle WalliusÍtalo, Väinö Vehkonen ja Rico Finnäs. Keskikentän aloituskolmikko oli Chris JamesSaku Heiskanen sekä liigavahvistus Pyry Hannola.Laidoilla viilettivät tutusti Samuel Anini jr. sekä Casper Terho. Kärjessä aloitti itseoikeutetusti sarjan maalintekijäkuninkuutta kärkkyvä Kai Meriluoto.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasainen. Kotijoukkue oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja pystyi vaikeuttamaan keskikorkealla blokillaan vieraiden hyökkäyspeliä kohtuullisen tehokkaasti. Kamppailun ainoa maali tuli toisella jaksolla, jossa nollanelonen sai muutenkin paremman otteen peliin. PIF:in maalivahti Arnold Uschanov ei saanut liukkaalla kentällä nollanelosen pystysyöttöä haltuunsa, vaan se kimposi kärkkäänä paikalle rynnänneelle Kai Meriluodolle. Tällä oli helppo työ sijoittaa peliväline verkon perille. Ns. lahjamaali, mutta nollanelonen on tehnyt tällä kaudella niin monta koulumaalia, että sekaan mahtuu yksi puolittainen onnenkantamoinenkin. Osuma oli Meriluodolle kauden 13., jolla hän samalla nousi Kakkosen B-lohkon maalintekijäpörssin jaetulle kärkisijalle.

Avausmaalin jälkeen vierailla oli usea paikka lisätä johtoa; parhaat tilanteet osuivat tällä kertaa Samuel Anini jr.:lle ja Casper Terholle. Viimeinen tarkkuus kuitenkin puuttui viimeistelystä, ja niin lopputulokseksi jäi 0–1. Päävalmentaja Joonas Rantanen teki ottelussa neljä vaihtoa: 64. minuutilla Adam Markhiyevtuli Pyry Hannolan tilalle. Reilut 10 minuuttia myöhemmin Rico Finnäs sai tehdä tilaa Juho Lehtirannalle. Kamppailun loppuminuuteiksi kentälle pääsivät Denis Cukici ja Nooa Laine Chris Jamesin ja Samuel Anini jr.:n paikalle.

HJK Klubi 04 on voittanut toistaiseksi 13 pelaamistaan 14 pelistä; huikean saldon ainoa kauneusvirhe on 0–0-kotitasapeli TPV:tä vastaan kesäkuun lopulta. Maalierokin on hurja 48–11. Kauden viimeiset kolme ottelua ovat FC Espoota ja Pallo-Iiroja vastaan kotona sekä kauden päättävä Ilves/2-kamppailu Tampereella. Nollanelosen ainoa uhkaaja sarjan kärkipaikalle, Ilves/2, on nyt 9 pistettä jäljessä. Tamperelaisten kolme viimeistä vastustajaa ovat Pallo-Iirot, PIF ja HJK Klubi 04. Ilveksen maaliero on 37–19.

Päävalmentaja Rantanen antoi tiukalle vastustajalle kiitosta.

– Tämä oli taisteluvoitto, varsinkin ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Toisella jaksolla saimme pelistä paremman otteen ja olisimme voineet tehdä pari lisämaaliakin. Lopun rynnistyksessä puolustettiin omaa boksia ja maalia hyvin.

– Joukkue on asettanut itselleen tavoitteen voittaa sarja. Nyt tämä on oman laadukkaan työmme ansiosta lähellä. Tämä antaa varmasti seuraaville viikoille lisäenergiaa harjoitteluun, jotta olemme valmiita parin viikon päästä ottamaan nousuun tarvittavan tuloksen.

Nyt sarjassa on edessä parin viikon maaottelutauko. Sen jälkeen HJK Klubi 04 kohtaa kotonaan Bolt Arenalla lauantaina 17. lokakuuta klo 16.00 FC Espoon.

PIF vs HJK Klubi 04 0–1 (0–0)

51’ Meriluoto 1-0

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Ahlblad – Wallius, Santos de Oliveira Nascimento, Vehkonen, Finnäs (76. Lehtiranta) – James (89. Cukici), Heiskanen, Hannola (64. Markhiyev) – Anini Jr., (89. Laine), Terho, Meriluoto