HJK Klubi 04 päätti kautensa voitokkaasti Tampereella

HJK Klubi 04 jatkoi voitokkaita otteitaan Kakkosen B-lohkossa, kun joukkue kukisti viimeisessä ottelussaan Tampereella Kaupin tekonurmella sarjassa toisena olleen Ilveksen kakkosjoukkueen 3-0 (1-0).

201103 ilves-klubi04

Ilves/2 vs HJK Klubi 04 0-3

Sarjavoittonsa jo muutama kierros sitten varmistaneet raitapaidat sinetöivät samalla historiallisen tappiottoman kauden. Koronan takia vain 17 kierroksen pituisessa sarjassa HJK Klubi 04 kärsi koko kauden aikana ainoastaan yhden pistemenetyksen, joka tuli kauden toisessa ottelussa 0–0-tasapelin muodossa TPV:tä vastaan. Tappioton kausi oli samalla ensimmäinen koko nollanelosen 17-vuotisen historian aikana. Maalieroksi jäi vakuuttava 56–14. Joukkueen paras maalintekijä, 14 osumaa viimeistellyt Kai Meriluoto oli sarjan toiseksi tehokkain hyökkääjä SalPan Juho Salmisen (17 maalia) jälkeen. Nollanelosen muut tehomiehet olivat Casper Terho ja Saku Heiskanen, molemmilla 9 maalia.

HJK Klubi 04 lähti kauden viimeiseen otteluun seuraavalla kokoonpanolla: maalissa pelasi ensimmäisessä Kakkosen pelissään Elmo Henriksson, puolustuslinjan muodostivat tuttuun tapaan Kalle WalliusÍtalo Santos de Oliveira Nascimento, Väinö Vehkonen ja Rico Finnäs. Keskikentän kolmikko oli Denis Cukici, Saku Heiskanen sekä Johannes Yli-Kokko. Laidoilla aloittivat Samuel Anini Jr. ja Casper Terho. Kärjessä sarjan viidettä maaliaan metsästi Agon Sadiku.

Ottelu oli kahden laadukkaan, nuorekkaan joukkueen kohtaaminen, jossa pelattiin hyvätasoista Kakkosen peliä. Ensimmäinen puoliaika oli kohtuullisen tasainen; molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, jolloin ne pitivät palloa vastustajaa enemmän.

Kamppailun avausmaali tuli aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Nollanelosen maalivahti Elmo Henriksson avasi kotijoukkueen hyökkäyksen jälkeen nopeasti vasempaan laitaan Rico Finnäsille, joka antoi pitkän syötön kärkeen Agon Sadikulle. Tämä puolestaan tiputti pelivälineen laadukkaasti Johannes Yli-Kokolle, jonka syöttö löysi oikealta laidalta Casper Terhon. Terho kuljetti boksin sisään ja onnistui kahden Ilves-puolustajan estelyistä huolimatta siirtämään pallon vasemmalle jalalleen ja ohittamaan laukauksellaan kotijoukkueen maalivahdin Aku Kavénin. Nollanelosen johtomaali jäi avausjakson viimeiseksi tapahtumaksi.

Toisella puoliajalla HJK Klubi 04 sai ehkä hiukan enemmän otetta peliin, vaikka Ilvekselläkin oli omat tilanteensa. Vierasjoukkueen toinen osuma tuli vasta noin viisi minuuttia ennen loppua. Keskikentän kapellimestari Saku Heiskanen sai pallon itselleen omalla kenttäpuoliskolla; hän kuljetti itselleen tyypilliseen tapaan dynaamisesti ja vapautti oivalla syötöllä vaihdosta sisään vain minuutti aiemmin tulleen Nooa Laineen läpiajoon. Tämä ei erehtynyt, vaan sijoitti varmasti kauden kolmannen osumansa ohi Kavénin.

Kamppailun viimeinen osuma tuli kulmapotkun jälkitilanteesta. Nollanelonen pelasi lyhyen kulman jälkeen pallon boksin sisään Saku Heiskaselle, joka sijoitti pelivälineen hallitusti vasemman jalan ulkosyrjällä takanurkkaan. Tämä maali jäi ottelun ja samalla kauden viimeiseksi.

Päävalmentaja Joonas Rantanen on viime vuosina saanut nauttia menestyksestä; viime vuonna naisten Suomen mestaruus ja nyt suvereeni esitys miesten Kakkosessa. Nollanelosen nousuun johtanut valmentaja analysoi lyhyesti kauden onnistumisen taustatekijöitä.

– Kun katsoo sekä meidän pistekeskiarvoamme että tehtyjen ja päästettyjen maalien eroa, niin voi sanoa meidän onnistuneen aika monessa asiassa. Yksi iso teema on ollut, että olemme pyrkineet pelaamaan aika samalla tavalla läpi kauden. Vastustajat puolestaan ovat yrittäneet meitä vastaan hyvinkin erilaisia taktiikoita, mutta me olemme pysyneet pitkälti samassa pelisuunnitelmassa.

– Yksittäiset pelaajat ovat jo nyt tehneet urallaan paljon töitä päästäkseen tähän asemaan. HJK Klubi 04:n rinkiin kuuluvat pelaajat ovat ikäluokkansa parhaimmistoa Suomessa. Se status ei tule ilmeiseksi. Toivon, että päättynyt kausi kaikkine haasteineen ja onnistumisineen on antanut pelaajillemme hyviä eväitä tulevaisuutta varten, Rantanen lopettaa.

Ilves/2 vs HJK Klubi 04 0–3 (0–1)

45+1′ Terho 0-1