HJK törmäsi Moisanderiin

Yksi maali riitti Interille voittoon ja piti turkulaisten mestaruushaaveet elossa. HJK:n sijoitukseksi loppusarjassa varmistui viides sija.

HJK vs Inter 6.10.2019. Photo: Jussi Eskola.

HJK vs Inter 0-1 (0-0)

Viikko sitten IFK Mariehamnin tyylipuhtaasti kaatanut HJK sai vieraakseen yläloppusarjassa toisena majailleen Interin Turusta. HJK:n avauskokoonpanossa ei nähty yllätyksiä. Edellisestä kamppailusta vain yksi pelaaja oli vaihtunut, kun Riku Riski korvasi Ivan Tarasovin avauksessa

Mestaruustaistossa vielä mukana oleva Inter aloitti ottelun väkevästi ja vieraat saivatkin muutaman minuutin jälkeen vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Niko Markkulan yritys kuitenkin kilpistyi Klubin muuriin.

Heti perään Evans Mensah pääsi kokeilemaan maalintekoa toisessa päässä, mutta edellisessä matsissa kahdesti verkkoa pöllyttäneen ghanalaisen kuti painui Inter-vahti Henrik Moisanderin syliin.

Avausjakso eteni tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän. Ottelu oli alkanut Interin hienoisella hallinnalla, mutta HJK sai nopeasti oman pallollisen pelinsä toimimaan. Molemmat onnistuivat luomaan hitaita hyökkäyksiä pitkien pallonhallintajaksojen kautta, mutta todellisille tekopaikoille murtautuminen ei luonnistunut.

Käynnissä oli 34. peliminuutti, kun Faith Obilor pääsi puskemaan Petteri Forsellin antamasta kulmapotkusta, mutta topparin pusku painui karkeasti yli maalin. Heti perään Interin Timo Furuholm pääsi iskemään pallon HJK:n maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Vain muutama minuutti myöhemmin Furuholm oli todella lähellä siirtää vieraat johtoon. Hyökkääjän ohjaus maalinedustalta kilpistyi kuitenkin tolppaan.

Lopulta osumia ei avausjaksolla nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. Kokonaisuutena ensimmäinen nelivitonen oli tasaista vääntöä, mutta paremmat tekopaikat syntyivät lopulta vierasjoukkueen toimesta.

Inter aloitti toisen jakson väkevästi ja vain muutaman minuutin pelin jälkeen vieraat siirtyivät johtoon. Interin tehohyökkääjä Filip Valencic harhautteli itsensä läpi HJK-puolustuksen ja tälläsi turkulaisille ottelun avausosuman.

Toista jaksoa oli ehtinyt kulua vajaat kymmenen minuuttia, kun Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon. William Parra otettiin pois ja kentälle tuli Eetu Vertainen.

Avausmaalin jälkeen Inter jatkoi hetken aikaa kovaa painostusta, mutta hiljalleen Klubi pääsi jälleen peliin mukaan. Forsell tarjoili Riskille loistavan syötön boksissa, mutta Moisander torjui Riskin yrityksen väljemmille vesille. Riski joutui toteamaan välittömästi toistamiseen Moisanderin oivan vireen Inter-vahdin nollattua puolittaiseen läpiajoon päässeen Klubi-laiturin.

Käynnissä oli 70. peliminuutti, kun HJK:n toisena vaihtona Rafinha korvasi Riskin. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Mensah vaihdettiin Tim Väyryseen.

Väyrynen oli välittömästi todella lähellä tuoda Klubin tasoihin. Erinomaisesti maalillaan esiintynyt Moisander onnistui kuitenkin venymään puskun tielle aivan maalin alakulmasta, torjuen pallon kulmapotkuksi.

Seuraavaksi Vertainen nousi korkeimmalle boksissa ja puski voimakkaasti, mutta Moisander ei ollut vieläkään ohitettavissa.

HJK ei hyvästä loppukiristä huolimatta onnistunut tuomaan peliä tasoihin ja näin voitto kirjattiin turkulaisille Valencicin osumalla.

Lauantain tulosten myötä HJK:n loppusijoitus on varmasti yläloppusarjan viides.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Toni Koskela

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Peiponen, O’Shaughnessy, Obilor, Alho – Kairinen, Parra (54. Vertainen), Dahlström – Mensah (78. Väyrynen), Riski (70. Rafinha), Forsell

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 19.10., kun Klubi matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu alkaa kello 15:00.