Klubi kukisti Ilveksen

HJK nappasi voiton ja kolme pistettä viihdyttävässä ottelussa Bolt Arenalla.

HJK vs Ilves 2-0 (1-0)

HJK aloitti kolmen kotiottelun putkensa lauantaina, kun vieraaksi Helsinkiin saapui Tampereen Ilves.

HJK:n avauskokoonpano erosi aiemmin kaudella nähdyistä otteluista. Miehistön muoto oli muuttunut 4-4-2:en, ja kärjessä nähtiin ensimmäistä kertaa samaan aikaan Tim Väyrynen ja Roope Riski.

Ottelu lähti käyntiin tunnustellen, eikä kumpikaan päässyt juurikaan luomaan hyökkäyspeliään. Pallonhallinta oli selvästi HJK:n hallussa, mutta Klubin yritykset tyssäsivät ennen Ilveksen rangaistusaluetta. Ilves puolestaan pyrki pelaamaan pitkiä palloja eteenpäin, jotka kuitenkin jatkuvasti pysähtyivät Klubin puolustuslinjaan.

Daniel O’Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Daniel O’Shaughnessy

Vartin kohdalla Klubi sai ensimmäisen kunnon paineen Ilveksen alueelle. Luis Murillo ohitti vartijansa ja tiputti Rasmus Schüllerille vetopaikkaan, mutta Ilves-puolustus blokkasi Schüllerin laukauksen kulmapotkuksi.

Vain muutama minuutti myöhemmin Ilves pääsi ensimmäiseen kunnon tekopaikkaansa, mutta lähietäisyydeltä laukomaan päässeen Lauri AlaMyllymäen veto painui tolppaa nuollen ohi Antonio Regueron vartioiman maalin.

Seuraavaksi oli Klubin vuoro yrittää maalintekoa ja tällä kertaa se myös tuotti tulosta. Murillo oli jälleen vauhdissa laidallaan ja Kolumbialaisen keskitys aiheutti hämmennystä vieraiden maalilla. Atom pääsi irtopalloon ja nosti sen takaisin maalinedustalle, jossa korkeimmalle noussut Väyrynen nikkasi kauden toisella osumallaan Klubin johtoon.

Tim Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Tim Väyrynen

Heti perään Riski kokeili viimeistellä Nikolai Alhon oikealta laidalta lähettämän keskityksen saksipotkulla, mutta akrobaattinen yritys painui hieman maalin ohi.

Avausjakson loppua kohden HJK loi tukun hyviä paikkoja, mutta Matias Riikonen Ilveksen maalilla onnistui estämään niin Schüllerin, Riskin, kuin Alhonkin viimeistely-yritykset.

Juuri ennen taukoa Ilves sai vielä luotua hieman onnekkaasti tekopaikan, kun pallo kimpoili HJK:n boksissa Iiro Järviselle, jonka kovan etukulmaan suuntautuneen vedon Reguero torjui kulmapotkuksi.

Hyvistä tekopaikoista puolin ja toisin huolimatta ensimmäisellä nelivitosella ei nähty enempää maaleja ja tauolle siirryttiin HJK:n johdossa.

Avausjakso oli todella vauhdikas ja peli aaltoili päästä päähän. HJK hallitsi palloa selvästi ja loi enemmän tekopaikkoja, mutta suoraviivaisesti edennyt Ilves onnistui muutamaan otteeseen horjuttamaan isäntien kenttätasapainoa ja luomaan tekopaikkoja nopeasti.

Ivan Ostojić - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
HJK:n Atom Tanaka (vas.) ja Ivan Ostojić

Toinen jakso lähti käyntiin Ilveksen hienoisella hallinnalla ja Reguero joutuikin venymään parhaimpaansa parin minuutin pelin jälkeen estääkseen Naatan Skyttän laukauksen painumisen maaliin.

Välittömästi perään HJK loi jakson ensimmäisen hyökkäyksensä, kun Atom vapautti Riskin vetopaikkaan, mutta hyökkääjän laukaus viuhui yli Ilveksen maalin. HJK jatkoi vyörytystään ja Atom pääsi hyvään paikkaan, mutta japanilaisen laukaus suuntautui liiaksi kohti Riikosta.

Reilun tunnin kohdalla Atomilla oli erinomainen paikka helpottavalle 2-0 osumalle, mutta Ilvestä pystyssä pitänyt Riikonen venyi jälleen ilmiömäiseen torjuntaan.

HJK suoritti ensimmäiset vaihtonsa 66. minuutilla, kun Bubacar ja Ferhan Hasani korvasivat Schüllerin ja Atomin kentällä.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Roope Riski

Klubin rajun hallintajakson jälkeen Ilves pääsi jälleen peliin mukaan ja ottelun painopiste siirtyi isäntien kenttäpuoliskolle. Tiiviisti puolustanut HJK ei kuitenkaan päästänyt tamperelaisia parhaalle sektorille, ja Reguero joutui torjuntatöihin vain kerran espanjalaisen liimatessa kaukolaukauksen hyppysiinsä.

Reilu vartti ennen täyttä aikaa nähtiin Klubin kolmas vaihto, kun Roope Riski teki kentällä tilaa Riku Riskille.

Ottelun edetessä loppua kohden pelin tempo laski selkeästi ja pallosta kamppailtiin lähinnä kentän keskialueella.

Lopulta HJK sai kauan himoitsemansa toisen maalin pelin 87. minuutilla. Riski ja Alho pelasivat erinomaisesti yhteen oikealla laidalla, ja Alholle aukesi keskityspaikka. Pallo kiersi Alhon jalasta kauniisti boksiin Hasanille, joka puski vastustamattomasti helsinkiläiset kahden maalin johtoon.

Klubi teki vielä viimeiset vaihdot lisäajan ollessa jo käynnissä, kun Santeri Väänänen ja Henri Toivomäki tulivat Lucas Lingmanin sekä Murillon tilalle.

Ilves haki vielä lopussa vimmatusti kavennusta, mutta enempää maaleja ei Helsingin lauantai-illassa nähty.

Kokonaisuudessaan ottelu oli HJK:n hallintaa ja ilman Riikosen pelastuksia Ilveksen maalilla numerot olisivat voineet olla rumemmatkin. Avausjaksolla Ilves onnistui luomaan vaarallisia hyökkäyksiä, mutta toisella jaksolla vieraiden yritykset jäivät kovin vähäisiksi.

Voiton myötä HJK nousi sarjataulokon piikkipaikalle pisteen ennen ensi lauantain vastustaja KuPSia.

Katso kooste matsista otsikkokuvan videolta!

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 1.8.2020, kun Bolt Arenalle vieraaksi saapuu KuPS. Ottelu alkaa kello 17:00.