Klubi välieriin Suomen Cupissa

HJK kaatoi HIFK:n selvin numeroin Suomen Cupin puolivälierässä. Maalintekijöinä onnistuivat Roope Riski, Janne Saksela ja Filip Valenčič.

Santeri Väänänen, Luis Murillo - HJK Helsinki. Photo: © Niklas Günsberg

HIFK vs HJK 0-3

HJK kohtasi Suomen Cupin puolivälierässä rakkaan paikallisvastustajan, kun Klubi ja HIFK iskivät yhteen lauantaina Jätkäsaaren kuplahallissa. Cupin alkulohkossa käyty kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu helmikuussa päättyi Klubin 2-1 voittoon.

– Hieno suoritus pelaajilta huhtikuun auringonpaisteessa vaihtaa taas hallifutikseen. Muutaman keskityksen puolustimme heikosti, mutta olosuhteista huolimatta dominoimme peliä alusta loppuun, ja jo ennen ulosajoa olisimme voineet tehdä useamman maalin. Matka jatkuu, ja nyt toivotaan, että kaikki säilyvät terveinä pelin jälkeenkin, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun päätyttyä.

HJK:n kokoonpanossa ei halliderbyssä nähty yllätyksiä. Puolustuslinjan oikealla puolella debytoi Janne Saksela, jonka sopimus Klubiin julkaistiin perjantaina.

Klubi aloitti väkevästi ja sinivalkoiset onnistuivat luomaan parikin vetopaikkaa ensimmäisten minuuttien aikana. HIFK:n maalilla seissyt Markus Uusitalo selvisi kuitenkin alkurynnistyksestä helposti.

Avausjakso eteni HJK:n hienoisessa hallinnassa ja Klubi vyörytti useita hyökkäyksiä. Laukaukset jättivät kuitenkin toivomisen varaan. Vajaan puolen tunnin kohdalla HJK syötteli upeasti HIFK:n puolustuksen puhki, mutta lopulta oivalliseen vetopaikkaan päässeen Filip Valenčičin laukaus painui karkeasti maalin yli.

HIFK:n paras paikka puolestaan aukesi Jani Bäckmanille, jonka vaarallisen volleypotkun Hugo Keto onnistui torjumaan.

40. minuutilla Klubi loi toistaiseksi ottelun parhaat tekopaikat, mutta Uusitalo venyi Atomin yrityksen tielle, ja paluupallossa ensimmäisenä ollut Valenčičkin joutui pettymään HIFK:n uhrautuvan puolustuksen blokatessa slovenialaisen maalintekoyrityksen.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen nelivitonen marssittiin HJK:n tahdissa. Klubi loi useita tekopaikkoja, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi terävää. HIFK onnistui luomaan muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta Keto ei Klubin maalilla ollut yllätettävissä.

Tauolle siirryttiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso oli ehtinyt edetä vain muutaman minuutin, kun HJK sai kulmapotkun. Kulmapotkutilanteessa HIFK:n puolustus teki rikkeen ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Pallon taakse asettunut Roope Riski ei erehtynyt, vaan hyökkääjä iski neljännen maalinsa Cupissa kovalla laukauksella vasempaan kulmaan.

Vain muutama minuutti myöhemmin Atom oli lähellä tuplata Klubin johdon, mutta Uusitalo venyi japanilaisen puskun tielle.

Vajaan tunnin kohdalla HIFK:n ilta vaikeutui entisestään, kun Jukka Halme katseli keltaista korttia toistamiseen ja kotijoukkue joutui jatkamaan ottelua yhden miehen vajaalla.

65. minuutilla HJK tuplasi johtonsa, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi debyyttiään Klubi-paidassa pelannut Saksela laukoi vastustamattomasti pallon boksin ulkopuolelta takakulmaan.

Vain muutama minuutti edellisestä Uusitalon kanssa Atomin erinomaisesta syötöstä nokikkain päässyt Valenčič nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen maalivahdin ja siirsi HJK:n jo turvallisen tuntuisesti kolmen maalin karkumatkalle.

Vajaa parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa HJK teki triplavaihdon, kun maalintekijät Saksela, Valenčič ja Roope Riski jättivät kentän, ja tilalle tulivat Joel Untersee, Luis Henrique, sekä Riku Riski.

Tilanteen revettyä HJK:n hyväksi katosi hyökkäyksestä kovin nälkä, ja loppua kohden Klubi varmisti johtoaan maltillisella pelillä ja pallonhallinnalla. Vajaamiehisenä pelannut HIFK taisteli loppuun saakka, mutta kavennukseen ei punaisilla ollut asiaa. Lisäajalla HIFK:n Jeremiah Streng kolautti pallon vielä tolppaan, mutta sitä lähemmäs ei kotijoukkue maalintekoa päässyt.

Voiton myötä Suomen Cupin hallitseva mestari HJK eteni Cupin välieriin, jonka arvonta suoritettiin myöhemmin lauantaina.