Klubille helpottava voitto

Toni Koskelan alaisuuteen siirtynyt HJK sai sunnuntaina vieraakseen sarjataulukon viimeiseksi jämähtäneen sarjanousija KPV:n.

HJK vs KPV 3-1
Nikolai Alho, Rafinha, Henri Toivomäki, Daniel O’Shaughnessy

HJK vs KPV 3-1 (2-0)
Maalit: 19′ Elderson, 23′ Riski, 80′ Rafinha – 76′ Helmke

Uuden päävalmentajan kädenjälki näkyi avauskokoonapanossa, kun HJK marssi otteluun melko hyökkäävällä miehistöllä. Venäläinen Ivan Tarasov oli ensimmäistä kertaa avauksessa, ja hänen kanssaan ylimmän kolmikon muodostivat Eetu Vertainen ja Lassi Lappalainen.

Ottelu lähti tasaisissa merkeissä käyntiin. Klubi sai muutaman minuutin jälkeen hyvän hyökkäyksen, kun Nikolai Alho löysi Riku Riskin KPV:n linjan takaa. Riski jatkoi pallon Lappalaiselle, mutta KPV:n puolustus pääsi katkaisemaan lupaavan näköisen tilanteen.

Seuraavaksi vieraiden Harri Heiermann kokeili laukoa boksin ulkopuolelta, mutta tulinen veto painui niukasti ohi Maksim Rudakovin vartioiman maalin.

Klubi otti peliä vahvemmin haltuunsa, ja vartin kohdalla Vertainen oli lähellä iskeä isännät johtoon, mutta pirteällä pelipäällä olleen hyökkääjän pusku painui maalin yli.

Seuraavaa tekopaikkaa HJK ei enää jättänyt käyttämättä. 19. peliminuutilla Kaan Kairinen lähetti vapaapotkun sivurajan tuntumasta takatolpalle, jonne rynnännyt Elderson nosti pallon maalin kattoon aivan KPV-vahti Teppo Marttisen nenän edestä. Osuma oli nigerialaiselle kauden toinen.

Vain muutama minuutti ehti kulua avausmaalista, kun Klubi iski jo toistamiseen. Riski pelasi pallon boksissa Tarasoville, joka lyhyen kuljetuksen jälkeen tarjoili avopaikkaan juosseelle Riskille takaisin, jolla oli helppo työ laukoa pallo verkon perukoille.

Toisen maalin jälkeen KPV sai pitkästä aikaa luotua hyökkäyspeliään. Rudakov joutui kertaalleen venymään parhaimpaansa, kun venäläinen pysäytti Heiermannin puskun.

Vielä jakson lopussa Klubi oli lähellä kolmatta osumaa. Ensiksi Daniel O’Shaughnessyn hirvittävä pommi kilpistyi KPV:n maalin ylärimaan ja perään Vertainen pääsi nokikkain Marttisen kanssa, mutta pienestä kulmasta lähtenyt veto lipsahti sivuverkkoon.

Tauolle siirryttiin lopulta Klubin vakuuttavan esityksen jälkeen 2-0 lukemissa.

HJK loi kovan paineen KPV:n maalille heti jakson alkuun, mutta vieraiden puolustus Marttinen lukkonaan kesti. KPV ryhdistäytyi nopeasti ja paine siirtyi Klubin päätyyn. Rudakov joutui kertaalleen torjuntatöihin, kun venäläinen torjui alakulmaan tulleen laukauksen kulmapotkuksi.

Räväkän alun jälkeen peli muuttui sekavammaksi, eikä kumpikaan saanut selkeää otetta pallosta. HJK pyrki ensimmäisen puoliajan tavoin hyökkäämään nopeasti, mutta KPV:n puolustus oli saanut tauon myötä selvästi tiivistettyä rivinsä.

Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Joonas Vahtera tuli maalintekijä Riskin tilalle. Pian Tarasov otettiin sivuun ja kentälle tuli Rafinha.

Noin vartti ennen täyttä aikaa KPV onnistui kavennuksessa. Kokkolalaisten pitkä painostusjakso Klubin päädyssä huipentui Hendrik Helmken osumaan, kun täysin vapaana Klubin maalinedustalla ollut saksalainen onnistui ohittamaan Rudakovin.

Maalista tulleella pelikatkolla Klubi teki viimeisen vaihdon, kun Kairinen jätti kentän ja Harmeet Singh tuli tilalle.

KPV:n kavennuksesta ehti kulua vain muutama minuutti, kun vaihdosta sisään tullut Rafinha iski isännät jälleen kahden maalin karkumatkalle. Boksin reunalta lähtenyt laukaus kimposi tolpasta Marttisen selkään, josta peliväline lopulta lipui maaliviivan paremmalle puolelle.

KPV ei tämän jälkeen saanut enää kirivaihetta päälle, ja valtaosa pelin lopusta sujuikin vieraiden päädyssä. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja HJK:n paluu kahdeksan voitottoman ottelun jälkeen voittojen tielle kirjattiin 3-1 lukemin.

HJK:n kokoonpano: Tarasov – Elderson, O’Shaughnessy, Toivomäki, Alho – Riski (67. Vahtera), Kairinen (76. Singh), Dahlström – Lappalainen, Vertainen, Tarasov (75. Rafinha).

HJK pelaa seuraavan kerran perjantaina 31.5, kun Klubi matkaa Rovaniemelle RoPSin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30. Katso ottelu suorana lähetyksenä: Ruutu+ »

Katso video: Rafinha HJK TV:n haastattelussa heti ottelun päätyttyä