Klubilta nähtiin kaksijakoinen suoritus, jonka päätteeksi pisteet jäivät Kuopioon.

KuPS vs HJK 15.9.2019

KuPS vs HJK 1-0 (1-0)

HJK aloitti maaottelutauon jälkeen Veikkausliigan yläloppusarjan, kun KuPS isännöi helsinkiläisiä tärkeässä kamppailussa Kuopiossa.

HJK:n avauskokoonpanossa ei yllätyksiä nähty. Vaihtopenkin puolella puolestaan nähtiin mieluisa paluu, kun loukkaantumisista kärsinyt Harmeet Singh oli jälleen kokoonpanossa.

Haastellisissa olosuhteissa käyty kamppailu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat kykenivät luomaan pallollista peliään, mutta maalivahdeista peliin ensimmäistä kertaa joutui puuttumaan Maksim Rudakov vasta 12:lla minuutilla.

HJK:n puolustus oli vaikeuksissa KuPS-hyökkääjä Tucon kanssa, joka onnistuikin vajaan vartin kohdalla hankkimaan isännille vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Vapaapotku kaartui Klubin onneksi hienoisesti ohi Rudakovin vartioiman maalin. Muutama minuutti myöhemmin Rudakov venyi loistavasti Saku Savolaisen kovan laukauksen tielle.

KuPS jatkoi kovaa painostusta ja lopulta vajaa kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä isännät onnistuivat maalinteossa. Savolaisen keskitys laidalta tuli aivan HJK:n maalin eteen ja paikalle rynnännyt Ats Purje iski ottelun avausosuman.

Toni Koskela reagoi haastavaan avausjaksoon vaihtamalla vielä ennen taukoa Tim Väyrysen Erfan Zenelin tilalle.

Tauolle siirryttiin lopulta kuopiolaisten 1-0 johdossa. Avausjakso oli liki kauttaaltaan isäntien hallintaa, ja KuPS kykenikin luomaan tukun hyviä tekopaikkoja, mutta Rudakov venyi maalillaan pariinkin paraatipelastukseen.

HJK:n hyökkäyspeli jäi ensimmäisellä nelivitosella kovinkin vaisuksi, eikä Klubi onnistunut kokeilemaan kertaakaan KuPS-vahti Otso Virtasen päivän virettä. Helsinkiläiset joutuivat turvautumaan pelinavauksessa lähinnä pitkiin palloihin KuPSin kovan prässin alla, mutta kuopiolaisten puolustus oli kerta toisensa jälkeen kamppailuissa kovempi.

HJK tuli toiselle jaksolle huomattavasti paremmalla ilmeellä. Helsinkiläiset saivat pallonhallinnan ja pelinrakentelu näytti parantuneen. Muutaman minuutin pelin jälkeen hitaan hyökkäyksen päätteeksi Rafinha päätti laukoa kaukaa, mutta Virtanen onnistui torjumaan puolustajan kovan vedon kulmapotkuksi.

Kellossa oli vajaa tunti, kun HJK teki toisen vaihdon ja Singh tuli Kaan Kairisen tilalle.

Vaikka HJK:n peli paranikin ensimmäiseltä jaksolta, pystyi KuPS osoittamaan vaarallisuutensa kerta toisensa jälkeen. Rudakov piti numerot kuitenkin samoina torjuessaan niin Tommi Jyryn kuin Purjeenkin yritykset. 65. minuutilla venäläinen nollasi puolestaan Tucon hirvittävän kanuunan.

KuPSin hienoisen hallintajakson jälkeen HJK onnistui painamaan pelin jälleen kuopiolaisten päätyyn. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi boksin reunalla Petteri Forsellille, jonka veto painui kuitenkin vähän ohi maalin.

Viimeinen kymppi oli jo käynnissä, kun viimeisenä vaihtona Eetu Vertainen korvasi Rafinhan kentällä.

Loppua kohden Klubi painoi pelin väkisin isäntien päätyyn, mutta KuPS-puolustus kesti helsinkiläisten yritykset. Tiiviisti puolustanut KuPS onnistui pitämään HJK:n poissa parhaalta sektorilta, sekä voittamaan valtaosan pääpalloista.

Lopulta Purjeen osuma jäi ottelun ainoaksi ja pisteet jäivät Kuopioon.

Kokonaisuudessaan ottelu oli Klubilta kovin kaksijakoinen. HJK onnistui nostamaan tasoaan toiselle puoliajalle vaikean avausjakson jälkeen ja erityisesti Rudakov onnistui pitämään Klubin pelissä mukana lukuisilla torjunnoillaan.

HJK Lineup

HJK:n avauskokoonpano: Rudakov – Rafinha (82. Vertainen), O’Shaughnessy, Obilor, Alho – Forsell, Kairinen (59. Singh), Väänänen – Zeneli (43. Väyrynen), Mensah, Riski

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 21.9, kun Klubi matkaa Hongan vieraaksi Espooseen. Ottelu alkaa kello 13:00.

HJK:n seuraava kotiottelu pelataan 28.9.2019 kello 18:30 Telia 5G Arenalla. Liput: HJK.fi/liput »