NJS kukisti HJK Klubi 04:n

HJK Klubi 04 kärsi tappion kauden toisessa Kakkosen Suomen Cupin pelissä.

Väinö Vehkonen - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.

NJS – HJK Klubi 04 1–0 (0–0)

Kotijoukkue NJS löi klubilaiset lauantaina Klaukkalassa pelatussa kamppailussa 1–0 (0–0).

Nollanelosen avauskokoonpano oli täsmälleen sama kuin voitto-ottelussa viikko sitten FC Viikinkejä vastaan; maalissa oli Otto Hautamo, puolustuslinjassa vasemmalta Rico Finnäs, Väinö VehkonenOtto Kouva ja Juho Lehtiranta. Keskikentän pohjalla Chris James, jonka yläpuolella Johannes Yli-Kokko ja Miska Peltola. Laidoilla pelasivat Samuel Anini Junior sekä Elmeri Hirvonen. Kärjessä aloitti Nooa Laine.

Ensimmäinen 15 minuuttia oli aika tasaista, molemmat joukkueet hakivat rytmiä. Avausjakson viimeistä 30 minuuttia Klubi 04 hallitsi kuitenkin aika selvästi. Raitapaidat onnistuivat peliä avatessaan ohittamaan vastustajan prässin hyvin. Lisäksi nollanelosen tehokas prässi häiritsi NJS:n pelinavaamista varsin tehokkaasti. Joukkue pystyi myös luomaan muutaman kohtuullisen maalintekopaikan; vaarallisimmat tilanteet tulivat laitamurtautumisista, joita ei kuitenkaan onnistuttu riittävästi hyödyntämään mm. ratkaisusyöttöjen riittämättömän laadun vuoksi. Vaikka vierasjoukkue oli hallitseva, myös NJS:llä oli pari kohtuullisen vaarallista tilannetta; yksi vastahyökkäyksestä, toinen kulman jälkitilanteesta.

Vaikka vierasjoukkue vei peliä toisellakin puoliajalla, pelin laatu kuitenkin heikkeni. Laidoilta ei päästy etenemään yhtä hyvin kuin avausjaksolla, ja matalalla maannut NJS-puolustus esti murtautumisen myös keskeltä. Lisäksi pelivälineen menetyksistä kotijoukkue pääsi muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen. Yhdestä tällaisesta tilanteesta syntyi myös ottelun ainoa osuma. Kamppailun 64. minuutilla Klubi 04 menetti pallon keskialueella hiukan NJS:n kenttäpuoliskolla: tilanteesta syntyi neljä vastaan neljä puolinopea hyökkäys, jonka seurauksena kotijoukkueen hyökkääjä Joona Tukiainen pääsi murtautumaan vasemmalta Klubin rangaistusalueen sisälle; tarkka laukaus takanurkkaan ohitti maalivahti Otto Hautamon.

Vaikka vastuuvalmentaja Joonas Rantanen oli luonnollisesti harmistunut tappiosta, hän piti ottelua tärkeänä oppimistapahtuma.

Tällaisia pelejä meille tulee varsinaisen kauden aikana todennäköisesti paljon. Vastustajan puolustus makaa alhaalla oman maalin edessä, kun me pidämme palloa. Me liikutamme jo nyt pelivälinettä ihan mukavasti. Meidän täytyy kuitenkin saada se johtamaan useampiin ja laadukkaampiin maalintekopaikkopihin.

– Toinen erittäin tärkeä asia on se, että meidän puolustusvalmiutemme hyökätessä ei ole vielä riittävällä tasolla, Rantanen päättää.

HJK Klubi 04 kohtaa seuraavaksi 9. helmikuuta klo 16.15 Matinkylän tekonurmella Kakkosen Suomen Cupissa vieraissa FC Honka Akatemian, joka kukisti lauantaina FC Viikingit peräti 10–0.

NJS – HJK Klubi 04 1–0 (0–0)

64. 1–0 Joona Tukiainen

HJK Klubi 04:n avauskokoonpano: Hautamo  Finnäs (61. Eerola), Vehkonen, Kouva, Lehtiranta – James (74. Cukici), Yli-Kokko, Peltola (55. Kesti) – Anini Junior, Hirvonen (74. Florent) – Laine