Tasainen Metroderby ratkesi yhteen osumaan

Toni Koskelan alaisuudessa kahden ottelun voittoputkeen päässyt HJK palasi maaottelutauolta, kun Töölöön vieraaksi saapui pisteen Klubin perässä sarjataulukossa ollut Honka.

Evans Mensah - HJK Helsinki

HJK vs Honka 0-1

Klubin kokoonpanossa nähtiin pari muutosta edellisestä RoPS-kamppailusta. Pelikiellosta vapautunut Faith Obilor teki paluun puolustuslinjaan ja Roni Peiponen nähtiin ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella avauskokoonpanossa. Penkin puolella puolestaan aloitti alkuviikosta Klubin kanssa sopimuksen tehnyt paluumuuttaja Erfan Zeneli.

Klubi aloitti väkevästi, ja Riku Riski iski pallon verkkoon jo kolmannella peliminuutilla. Liukasliikkeinen hyökkääjä oli kuitenkin ehtinyt tilanteessa paitsioon, eikä osumaa hyväksytty.

Klubin kovan rynnistyksen jälkeen myös vierailija Honka pääsi peliin mukaan, ja ottelun painopiste ajelehti päästä päähän. Molemmat pyrkivät kääntämään pelin suuntausta nopealla pallonsiirtelyllä tilaisuuden tullen.

Avausjakson edetessä molemmat saivat myös pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Molemmissa päädyissä kuitenkin puolustukset pysyivät tiiviinä omassa boksissaan, eikä tekopaikoille ollut asiaa. Maksim Rudakov HJK:n maalilla ja virkaveli Timothy Murray toisessa päässä selvisivät melko vähällä.

Lopulta tauolle siirryttiin tapahtumiin nähden oikeutetusti maalittomassa tasatilanteessa. Avausjaksolla HJK loi parhaat paikkansa boksin tuntumasta lähteneiden pystysyöttöjen myötä, espoolaiset puolestaan olivat vaarallisimmillaan laitapelin kautta syntyneiden keskitysten kanssa.

Klubi tuli tauolta väkevästi sisään. Hyvällä pelipäällä ollut Riski murtautui boksiin vauhdilla ja tarjoili syötön aivan maalinedustan tuntumassa, mutta Hongan puolustus onnistui jälleen purkamaan tilanteen.

Honka pääsi jälleen hiljalleen mukaan ja vieraat loivat muutaman vaarallisen näköisen paikan jälleen keskitysten kautta. Toni Koskela reagoi nopeasti ja vajaan tunnin kohdalla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Evans Mensah korvasi Peiposen laidalla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Riski tuli vaihtoon ja Zeneli pääsi tositoimiin.

Noin vartti ennen loppua Klubi loi erinomaisen tekopaikan. Pallo pelattiin riiston jälkeen nopeasti laitaan Lassi Lappalaiselle, jonka keskitys löysi Mensah’n boksista. Murray liimasi kuitenkin varmasti ghanalaisen puskun.

Käynnissä oli ottelun 79. peliminuutti, kun vieraat iskivät ottelun avausosuman. Honka sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta, ja pallon taakse astellut Juha Hakola lähetti kauniin kierteisen laukauksen tolpan kautta sisään ohi voimattoman Rudakovin.

Maalin jälkeen Klubi teki viimeisen vaihtonsa, kun Santeri Väänänen tuli Sebastian Dahlströmin tilalle keskikentälle. Minuutit olivat Väänäselle kauden ensimmäiset Veikkausliigassa.

Klubi haki lisäajalla vimmatusti tasoitusta. Daniel O’Shaughnessyn pitkän rajaheiton jälkipyykeissä Mensah tuli tilanteeseen todella kovaa, josta oli tuomiona keltainen kortti. Tämä oli Mensah’n illan toinen lappu. joten laiturin peli päättyi ennenaikaisesti ulosajoon.

Klubi ei onnistunut puristamaan peliä tasoihin, vaan voitto kirjattiin espoolaisille Hakolan osumalla.

Voitolla Honka onnistui siirtymään Klubin edelle sarjataulukossa, sysäten HJK:n viidenneksi.

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Rafinha, O’Shaughnessy, Obilor, Alho – Lappalainen, Kairinen, Dahlström (84. Väänänen), Peiponen (59. Mensah) – Vertainen, Riski (70. Zeneli)

HJK pelaa seuraavan kerran tiistaina 25.6., kun Klubi matkaa Maarianhaminaan IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30.