Tilastoraportti: HJK jäi jälleen maaleitta

HJK pelasi jo toisen maalittoman tasapelin putkeen, kun KuPS:aa vastaan pelattu 0-0-tasuri sai jatkoa Seinäjoella SJK:ta vastaan. SJK loi ottelussa Klubia enemmän vaarallisia maalintekoyrityksiä, joten HJK saa kiittää tasapelistä hyvää onneakin.

Viimeiset HJK:n ja SJK:n keskinäiset Veikkausliiga-ottelut olivat menneet vahvasti HJK:n komennossa. HJK oli pelannut tappiotta yhdeksän viimeistä keskinäistä ottelua ja voittanut kuusi edellistä, edellinen SJK:n voitto on syyskuulta 2015. SJK ei tälläkään kertaa voittoa onnistunut itselleen nappaamaan, vaikka rehellisyyden nimissä lähempänä kolmea pistettä se torstain ottelussa oli kuin HJK.

Ottelun ensimmäinen nelivitonen oli maalintekoyritysten valossa Klubilta hyvä, ja se sai luotua jakson vaarallisimmat maalipaikat. Ensimmäisen jakson maalintekoyritykset menivät HJK:lle 5–1. Toinen jakso olikin sitten vahvasti SJK-merkkinen. Maalintekoyritykset 10–1 kotijoukkueelle, ja SJK sai luotua muutaman varsin vaarallisen tilanteen HJK-maalille.

190428 SJK-HJK - xG-kuvaaja

HJK:n kuudesta maalintekoyrityksistä kolme lähti boksin sisäpuolelta, SJK:n laukauksista viisi. HJK ei saanut ottelussa ainuttakaan maalintekoyritystä kohti Jesse Östin vartioimaa maalia, laukauksista kaksi meni ohi ja loput neljä SJK-puolustus onnistui blokkaamaan. SJK sai neljä maalintekoyritystä Klubi-maalia kohti, neljä suuntautui ohi maalin ja kolme blokattiin.

SJK sai luotua maaliodotusarvoa lähes yhden maalin (0,99 xG) verran, mikä tarkoittaa sitä, että seinäjokisten maalintekoyrityksistä on tilastollisesti tehty 0,99 maalia. HJK:n maaliodottama jäi puolestaan vähän alle puoleen maaliin (0,48 xG). Kun kaikki maalintekoyritykset simuloidaan, saadaan SJK:n voiton todennäköisyydeksi 48 %, tasapelin 35 % ja Klubin voiton 17 %. HJK voi näin ollen pitää lopputuloksen suhteen itseään hieman onnekkaampana, vaikka mikään varsinainen huutava vääryys ei tasapelikään ollut.

HJK hallitsi ottelussa palloa 62-prosenttisesti. Syöttöjä Klubilla oli 652, jotka onnistuivat 88-prosenttisesti. SJK:lla syöttöjä oli 306, joista 75 % meni perille. HJK:lla oli kuitenkin omat vaikeutensa etenemisessä, mistä kertoo muun muassa se, että Klubin yleisimmät syöttökombinaatiot käytiin puolustuspään pelaajien välillä. Ottelun yleisin syöttö oli Maksim Rudakovilta Faith Friday Obilorille tai toisin päin, yhteensä 46 syöttöä. Toiseksi yleisin syöttökombinaatio oli Rafinhan ja Henri Toivomäen välillä (42 syöttöä) ja kolmanneksi yleisin Obilorilta Rafinhalle (38 syöttöä).

190418 SJK-HJK - laukaukset ja syötöt

Eniten HJK-pelaajista syöttivät Rafinha (101 syöttöä/94 % omille), Obilor (95/84 %) ja Toivomäki (88/93 %). SJK:lta eniten syöttöjä oli Mosalla (47/72 %), Dani Hatakalla (39/77 %) ja Trevor Elhillä (39/77 %). Mosa antoi eniten syöttöjä vastustajan rangaistusalueelle, yhteensä 11, joista kuusi onnistuneesti. HJK:lta eniten syöttöjä boksiin oli Harmeet Singhillä, viisi, joista kuitenkin perille meni vain yksi.

Klubin pelitilannehyökkäyksistä lähes puolet (49,4 %) kulki oikean laidan kautta. Vasemmalta laidalta hyökättiin 31,6-prosenttisesti ja keskikaistaa pitkin hyökkäyksistä kulki 19,0 %. SJK:n hyökkäyksistä 50,8 % meni vasenta laitaa pitkin, 32,3 % oikeata ja 16,9 % keskeltä.

190418 SJK-HJK - ohitukset ja kaksinkamppailut

SJK onnistui katkomaan yhteensä 59 Klubin syöttöä, joista 23 HJK:n puolustusalueella. HJK puolestaan onnistui 52:ssa syötönkatkossa, mutta niistä vain kuusi tapahtui SJK:n puolustusalueella.

Lähde: InStat