Töölön kylmä ilta hyydytti HJK:n hyökkäyksen

Turussa Interin tyrmäämäksi joutunut HJK lähti hakemaan kurssiin käännöstä, kun kautensa tappiottomasti aloittanut Ilves saapui perjantaina Töölöön vieraaksi.

HJK vs ILVES - Eetu Vertainen, Lassi Lappalainen, Nikolai Alho

HJK:n avauskokoonpanossa oli jälleen pientä viilausta edellisestä ottelusta ja avauksessa nähtiinkin neljä eri pelaajaa kuin Turussa. Taktiikka pysyi kuitenkin samankaltaisena, kun Klubin alakerran linjassa oli kolme topparia ja laitapakit.

Ottelu lähti kovalla temmolla käyntiin. Aluksi Ilves prässäsi koko joukkueen voimin korkealta, mutta HJK:n onnistuttua rauhoittamaan tilanteen joutui vierasjoukkuekkin laskemaan linjojaan.

HJK onnistui luomaan hyvää painetta tamperelaisten päätyyn, mutta Ilveksen puolustus onnistui purkamaan tilanteen ajoissa kerta toisensa jälkeen, vaikka osa puruista painuikin suoraan Klubin pelaajalle. Ilves ei ollut päästänyt kauden ensimmäisissä neljässä pelissään maaliakaan, mikä näkyi vieraiden puolustuksen itsevarmuudessa.

Peliä oli käyty jo liki 40. minuuttia, kun HJK loi oikealta laidalta vaarallisen paikan. Nikolai Alho pääsi keskityspaikkaan ja lähetti pallon kohti maalinedustalle rynnännyttä Marco Buenoa, jonka jatko painui kuitenkin Ilves-puolustajan kautta maalin yli kulmapotkuksi.

Lopulta Buenon paikka jäi avausjakson parhaaksi ja tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa. Ilves onnistui luomaan ensimmäisen nelivitosen aikana pari vetopaikkaa, mutta Maksim Rudakov HJK:n maalilla ei joutunut venymään paraatipelastuksiin.

HJK vs Ilves - Mika Hilander ja Marco Bueno
Ilveksen maalivahti Mika Hilander ja HJK:n hyökkääjä Marco Bueno

Toinen jakso alkoi Klubin paineella, mutta muutaman minuutin jälkeen loistava tekopaikka avautuikin Ilvekselle. Tamperelaisten Jair harhautteli itsensä vetopaikkaan aivan Rudakovin eteen, mutta viime hetkellä paikalle liukunut Daniel O’Shaughnessy blokkasi vedon loistavalla liu’ullaan.

Räväkän alun jälkeen ottelussa tuli selvästi seesteisempi vaihe, jota väritti lukuisat rikkeet. Reilun tunnin pelin kohdalla HJK teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Joonas Vahtera tuli Evans Mensah’n tilalle.

Vahtera livahtikin liki välittömästi tekopaikkaan, mutta vaihtopelaajan vaikeasta asennosta lähtenyt jatko Harmeet Singh’n keskitykseen painui Ilveksen maalin yli.

Pian nähtiin toinen vaihto Ivan Tarasovin korvatessa Eldersonin kentällä.
Vaihtojen myötä HJK otti otteen pelistä entistä tukevammin haltuunsa, mutta hyökkäysalueelle murtautuminen oli jälleen kiven alla. Tiiviisti puolustanut Ilves kyttäsi paikkoja vastaiskuihin, mutta Klubin puolustus onnistui tyrehdyttämään yritykset ajoissa.

Ottelussa oli jo viimeinen kymppi käynnissä, kun Klubi teki kolmannen vaihtonsa. Eetu Vertainen tuli kärkeen Buenon tilalle.

Ottelun lopussa Klubi painoi painetta edelleen vieraiden päätyyn. Tarasov pääsi hakemaan ohjausta Singh’n keskitykseen, mutta pallo painui jälleen yli Mika Hilanderin vartioiman maalin. Vaikka Ilves oli vastaanottavana osapuolena liki koko toisen jakson, ei Klubikaan onnistunut maalinteossa ja jälleen kerran päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

HJK vs Ilves - Ivan Tarasov
Ivan Tarasov, HJK

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Elderson (70. Tarasov), O’Shaughnessy, Rafinha, Toivomäki, Alho – Kairinen, Singh – Lappalainen, Bueno (82. Vertainen), Mensah (64. Vahtera)

HJK pelaa seuraavan kerran tiistaina 7.5, kun joukkue matkaa Vaasaan VPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30.

Katso videolta HJK:n keskikenttäpelaaja Harmeet Singhin kommentit heti ottelun jälkeen: