Bolt Arenan nurmi vihertää

HJK:n kotistadionin uuden jalkapallonurmen asennus on loppusuoralla.

Bolt Arena saa alkavalle kaudelle uuden pinnan. Unisportin asentama kotimainen Saltex jalkapallonurmi on jo levitetty ja asennuksen viimeistelytyöt ovat käynnissä.

– Edellinen viisi vuotta vanha nurmi oli jo tullut tiensä päähän, pallon vierintäominaisuudet olivat liian pitkät. Muuten pelikuntoinen kenttä siirretään harjoituskentäksi. Vanhasta kentästä poistettiin hiekat ja rouheet ja nurmi rullattiin rullalle, kertoo Unisportin projektipäällikkö Harri Peltomäki.

Kentän joustopohja huollettiin ja samalla saatiin huollettua kentän lämmitysputkisto sekä pohjoispäädyn salaojitus. Uusi nurmi levitettiin tänään keskiviikkona ja asennuksen viimeistely tehdään loppuviikon aikana. 

– Uuden nurmen langan kudonta on hieman erilainen. Lanka kun on nykyaikaisempi, niin pallon vierintäominaisuudet ja peliominaisuudet muutenkin ovat parempia, arvioi Peltomäki.

– Näkyvin ero tulee siitä, että FIFA:n toiveesta valkoisissa viivoissa on mukana vihreää lankaa, jotta viivat eivät olisi liian valkoisia, joten tyydytetään korkeamman tason jalkapalloilijoita ja TV-katsojia tällä visuaalisella ilmeellä, jatkaa Peltomäki.

Bolt Arena saadaan harjoitus- ja pelikuntoon hyvissä ajoin ennen kauden alkua.