Dinamo niukasti parempi ensimmäisessä osassa

Sinivalkoraitaisen joukkueen kova taistelu ei aivan riittänyt kiven kovaa Dinamo Zagrebia vastaan. HJK joutui taipumaan niukoin lukemin 1-2 Kroatian mestarille keskiviikkoisessa Mestareiden liigan kamppailussa.

Täyden kotiyleisön (n. 10 150 katsojaa) edessä otteluun lähtenyt HJK näytti asennetta ja peli-iloa heti ensimmäisen vartin aikana. Tilanteita syntyi molemmissa päissä ja vauhti oli kansainvälisten huippuotteluiden tasoa.

Sonera Stadium sai räjähtää riemuun 14. minuutilla. Alex Ring kirmasi läpiajoon Dawda Bah’n syötöstä, ohitti Dinamo-maalivahti Ivan Kelavan ja nosti pallon verkkoon.

Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Dinamo pääsi 16. minuutilla antamaan vaarattoman keskityksen HJK-maalille, jossa se osui epäonneksi oman puolustajan jalkaan ja suuntautui siitä tolpan kautta omaan maaliin.

Ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä, mutta toisella jaksolla Dinamo otti pelistä hienoisen hallinnan. Pirteä Dinamon vaihe huipentui Sammirin iskemään 1-2 -maaliin. Vikkelä hyökkääjä pelasi taitavalla seinällä itsensä läpiajoon ja sijoitti pallon tarkasti ohi Ville Wallénin.

Numerot jäivät myös loppunumeroiksi, mikä on varmasti pettymys kotijoukkueelle. Viikon päästä Zagrebissa pelattavaan toiseen osaotteluun jää paljon kiinni kirittävää.

HJK-Dinamo 1-2 (1-1)
14′ Ring
16′ om.
77′ Sammir

Alex Ring on juuri ohittanut Dinamon puolustuksen ja nostaa pallon maalin takanurkkaan

Johtomaalin tuuletus kertoo paljon. Myös täpötäysi Sonera Stadium räjähti riemuun

HJK:n ja Dinamon ottelua oli saapunut seuraamaan 10 157 katsojaa. Ja jokunen lisää.

Taistelu ei kuitenkaan riittänyt. Dinamo sai ensimmäisen maalin lahjana ja toisen 13 minuuttia ennen loppua.