Ennakko: HJK vs SJK

Kahden kotimatsin putki alkaa huomenna. Hyvät tulokset vieraspeleissä ovat nostaneet joukkueen tunnelman korkealle.

Atom Tanaka / Bolt Arena - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK vs SJK 
Ke 26.8.2020 klo 18:30 
Bolt Arena

Klubi on pelannut elokuussa kuusi ottelua, joista kolme kotona ja kolme vieraissa. Kotimatsit ovat päättyneet pistejakoon, viimeksi Honkaa vastaan 15. elokuutta, mutta vieraspeleistä on tuotu täydet kolme pistettä.

Lue myös: HJK vs SJK – Liput myyntiin »

Elokuun otteluruuhkasta on nyt jäljellä kaksi kotiottelua ja tavoitteena on kääntää myös kotipelien saldo plussan puolelle.

– Joukkueessa totta kai positiivinen tunnelma kahden tuloksellisesti hyvän vieraspelin jälkeen. Jos miettii noita pelejä, niin erona toki se, että Haka-pelissä onnistuttiin viimeistelyssä paremmin. Mutta vaikka RoPS-pelin maali jäi ihan viime hetkille, niin mielestäni onnistuttiin pelin alusta saakka suhteellisen matalaa blokkia vastaan murtautumaan useita kertoja vastustajan boksiin ja siitä myös hyville maalintekopaikoille, analysoi joukkueen tilannetta valmentaja Mika Väyrynen.

– Nyt joukkueen halu ja pyrkimys on saada aikaan hyvä kokonaisuus sekä puolustuksellisesti että hyökkäyksellisesti myös kotipeliin ja saada sitä kautta hyvä tulos SJK:ta vastaan, Väyrynen tiivistää.

Mika Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Mika Väyrynen

Loukkaantumistilanne aiheuttaa hieman huolta valmennukselle. Jo aiemmin loukkaantuneiden Matti Peltolan ja Miro Tenhon lisäksi Santeri Väänänen on alaraajavamman vuoksi sivussa useita viikkoja. Eetu Vertainen sai kovan iskun Rovaniemellä ja on myös sivussa ainakin tästä ottelusta. Ferhan Hasanin pelaaminen on epävarmaa, ja Rasmus Schüllerin tilanne ratkeaa lähempänä ottelua.

HJK on tehnyt sarjassa eniten maaleja, 23, ja päästänyt maaleja toiseksi vähiten, 7. Vain Honka on päästänyt vähemmän maaleja, 5.

HJK:n maalipörssiä johtaa kuudella maalilla Roope Riski. Ferhan Hasani nousi Haka-ottelun hattutempulla neljään maaliin yhdessä Tim Väyrysen kanssa. Rasmus Schüller ja Lucas Lingman ovat tehneet kaksi maalia mieheen. Yhden maalin ovat tehneet Miro Tenho, Eetu Vertainen, David Browne ja Riku Riski. Syöttötilaston kärjessä ovat Lucas Lingman ja Tim Väyrynen kolmella maalisyötöllä.

HJK vs SJK keskiviikkona 26.8. kello 18:30 Bolt Arenalla. Osta liput matsiin: HJK.fi/liput »

HJK vs SJK 26.8.2020