Europelit alkoivat maalittomalla tasatuloksella

HJK joutui tyytymään 0-0 tasapeliin keskiviikon Mestarien liigan toisen karsintakierroksen kotiottelussa Nõmme Kaljua vastaan. Tasaisessa kamppailussa kummallakin joukkueella oli omat paikkansa iskeä arvokas voitto-osuma, mutta tolppaa lähemmäs kumpikaan joukkue ei maalia päässyt. Jännittävä ottelupari saa ratkaisunsa ensi tiistaina, kun joukkueet kohtaavat vuorostaan Tallinassa. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström myönsi, että joukkueelle jäi ensimmäisestä osasta paljon parannettavaa.

• Emme missään nimessä olleet parhaimmillamme. Annoimme aivanliikaa erikoistilanteita, jolloin vastustaja sai nostettua pelaajia ja loi mahdollisuuksia. Olimme toisaalta liian kilttejä kaksinkamppailuissa. Pelin alussa vastustaja tuli tilanteeseen muutaman kerran kovempaa ja me olimme varovaisia. Hävisimme paljon kaksinkamppailuja, manasi Boström.

Ensimmäinen puoliaika alkoi HJK:n painostuksella. Erfan Zeneli ja Demba Savage kokeilivat pariin otteeseen maalivahti Vitali Telesin kestävyyttä terävillä laukauksilla, mutta entinen Jaro-vahti piti pintansa. Hetkeä myöhemmin Sakari Mattila pääsi kulman jälkitilanteesta laukomaan loistopaikasta lähietäisyydeltä, mutta pallo nousi reilusti yli maalin. Virolaiset pääsivät puoliajan edetessä paremmin mukaan otteluun ja pystyivät painamaan peliä Klubin päätyyn. Silti parhaat paikat aukesivat edelleen HJK:lle. Rasmus Schüller pyssytti Zenelin syötöstä niukasti yli maalin ja juuri ennen taukoa Zeneli itse oli iskeä avausmaalin komealla kaukolaukauksella, mutta Teles venyi jälleen pallon tielle.

Toisen puoliajan alussa Nõmme Kaljun japanilaisvahvistus Hidetoshi Wakui jäi sekavan tilanteen päätteeksi merkkaamatta rangaistusalueella ja sai päänsä väliin laidalta tulleeseen keskitykseen. Pusku kumahti tolppaan ja HJK selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Kummatkin joukkueet hakivat kentälle heti puoliajan alussa lisää tulivoimaa. Boström vaihtoi kentälle Mikael Forssellin ja Nõmmen valmentaja Igor Prins joukkueensa kovimman maalitykin Tarmo Neemelon. Lähes heti kentälle päästyään Neemelolle aukesi ehkä ottelun paras maalintekopaikka. Laidalta tullut syöttö pyöri ohi HJK:n puolustuksen takatolpan lähistöllä kytänneelle Neemelolle, joka kuitenkin sijoitti pallon varmalta näyttäneestä maalipaikasta sivuverkkoon. Toisen puoliajan loppua kohden HJK otti pelin jälleen haltuunsa, mutta Nõmme Kalju puolusti uhrautuvasti eikä päästänyt Klubin pelaajia lähelle maaliaan. Lähimmäksi kotijoukkueesta pääsi vaihdosta kentälle tullut Nikolai Alho, jonka laukaus kuitenkin pysähtyi maalivahti Telekseen. 0-0 lopputulos siirtää ratkaisun ensi viikolle, mutta Boström uskoi edelleen omiinsa.

• Nyt ollaan puolessa välissä ja meillä on 90 minuuttia ja risat kääntää tämä voitoksi. Ei panna päätä puskaan, vaan analysoidaan tämä ottelu ja lähdetään hakemaan vieraskentältä hyvä tulos, Boström totesi.

Toinen osaottelu ensi viikon tiistaina kello 18.30 Tallinnassa. Sitä ennen HJK matkustaa lauantaina Rovaniemelle, jossa se kohtaa RoPS:n Veikkausliigan kamppailussa.